Ugrás a tartalomra

Vučić: Az erőszaknak vége

2019.03.17
16:12
2020.02.28
16:26
Forrás
Pannon RTV
Szerbia nem engedi meg az erőszakos cselekedeteket, tévednek akik azt hiszik, hogy erőszakkal valósíthatnak meg politikai célokat - mondta mai rendkívüli sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić.

A szerb államfő a Szerbiai RTV székházában történtek kapcsán beszélt a sajtónak. A törvényszegők a törvény előtt felelnek majd - szögezte le a szerb elnök. Szerbia egy demokratikus jogállam - mondta Aleksandar Vučić a rendkívüli sajtótájékoztatón. Hozzátette, a tiltakozás megengedett, de az erőszakot teljes mértékben elítéli. Egy demokratikus Szerbiában ilyet nem lehet tenni, mint ami szombat este történt - szögezte le a szerb államfő. Hozzáfűzte: „Szerbia nem engedi meg, hogy erőszakkal fenyegessenek bárkit. Tehát mindazok akik, úgy gondolják, hogy erőszakkal, emberek elleni támadással, emberek elleni fizikai támadással politikai eredményeket érhetnek el, azok nagyot csalódnak.”

Vučić elmondta, a rendőrségnek sikerült azonosítania azt a személyt, aki a szombat esti tüntetésen motorfűrészt vitt be a közmédia épületébe. A székházba való behatolási akcióban részt vevő ellenzéki vezetőket pedig fasisztáknak és oligarcháknak nevezte. Kemény dióra akadtak, olyasvalakire, aki semmitől sem fél, aki a szemükbe mondja, hogy ők a legnagyobb tolvajok - szögezte le. Hozzáfűzte: „Olyan kép alakul ki Szerbiáról, amit mi nem szeretnénk. Büszke vagyok a rendőreinkre, akik ehhez semmilyen módon sem járultak hozzá. Büszke vagyok azokra az emberekre, akik minden nap védik a gyermekeinket, akik ki tudja, hogy nap mint nap, hány gyereket mentenek ki a nehéz helyzetekből. Megmentik őket, mert vadásznak a kábítószer kereskedőkre. Amiért elkapják a terroristákat, mindenkit, akit csak lehet. Felelősséggel tartozom az iránt, hogy milyen képet küldünk magunkról a világba, ettől is függ, hogy érkeznek-e befektetők hozzánk, számukra, a rendbontók számára ez mindegy.”

A szerb államfő hangsúlyozta, a legfontosabb feladata, hogy megvédje Szerbiát. Aláhúzta, mindenki, aki részt vett az erőszakban, és mindenki, aki a jövőben ilyet tesz, a törvény előtt fog felelni tetteiért.

erőszak
Belgrád
Szerbiai RTV
támadás
betörtek
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.