Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Vučić: Belgrád lakosságа növekszik, közben a falvak elnéptelenednek

2021.09.22
22:31
2021.09.22
22:56
Forrás
Kurir.rs
А szerb elnök a magyar fővárosban tartózkodik, ahol majd a IV. Budapesti Demográfiai csúcson vesz részt.

Belgrád lakosságának a száma növekszik, közben a falvaink elnéptelenednek, Szerbiának demográfiai ugrásra van szüksége - mondta Aleksandar Vučić Budapesten. A szerb államfő a magyar fővárosban a IV. Budapesti Demográfiai csúcson vesz részt, ami csütörtökön kezdődik. Natalitás szempontjából előrelépés tapasztalható a legszegényebb községekben, viszont a fővárosban a legrosszabb a helyzet az egész országban. Igaz, Belgrád lakossága növekszik, viszont csak azért, mert sokan költöznek oda - nyilatkozta az államfő a szerbiai Kurir TV-nek. Segítenünk kell azokat, akiknek valamilyen oknál fogva nem lehet gyerekük - tette hozzá Aleksandar Vučić.

A szerb elnök kitért a koszovói adminisztratív határátkelőknél, illetve az Észak-Koszovóban kialakult feszültségre is. Nem az lényeg, hogy rosszul reagáljunk, hanem hogy megoldjuk a helyzetet - fogalmazott. Azt mondta, kész újabb tárgyalásokat folytatni Brüsszelben, viszont nem optimista.

Vučić Budapesten külön találkozik Orbán Viktor magyar, Andrej Babiš cseh és Janez Janša szlovén miniszterelnökkel.

Aleksandar Vučić
demográfiai csúcs

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.