Ugrás a tartalomra
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Vučić bízik benne, hogy Várhelyi Olivér bizalmat kap az EP-től

2019.10.03
18:47
2019.11.16
10:28
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő örömmel nyugtázta, hogy a V4-ek kiállnak a bővítés mellett.

Szerbia nagyon megörült, amikor első körben Trócsányi Lászlót jelölték az EU bővítési biztosának - nyilatkozta ma Aleksandar Vučić Prágában. Az öröm nem tartott sokáig, de most abban bízunk, hogy Várhelyi Olivér megszerzi az Európai Parlament bizalmát - hangoztatta a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Magyarországra Szerbia nagy és őszinte barátjaként tekintünk, elsősorban Orbán miniszterelnök úrra és Áder János államfőre mint olyan emberekre, akik tisztelik Szerbiát, éppúgy, mint mi őket. Ha megengedik, ezt egy mondatban összegezném, és ezért senki se haragudjon meg Európában. Nekünk szükségünk van arra, hogy valaki nyíltan beszéljen Európa minden képviselője előtt Szerbiáról, a Nyugat-Balkánról, és nem csak olyankor, amikor mi kétoldalú találkozót tartunk. Ezért biztos vagyok abban, ismerve a magyar államvezetést, hogy ők ezt mindig így fogják csinálni. Különösen elégedett vagyok ma, amikor megbizonyosodtam, hogy ugyanezt várhatjuk el a V4-csoporttól is.”

Várhelyi Olivér
bővítési biztos
Európai Unió
csatlakozási tárgyalás
bővítés
V4
Nyugat-Balkán
Trócsányi László

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.