Ugrás a tartalomra

Vučić: Bölcs politikával Szerbia győzhet

2023.03.17
19:59
2023.11.20
19:56
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő a Szerémségi körzetben tett látogatásának utolsó állomásán nagyszámú támogató előtt mondott beszédet.

Szerbia győzedelmeskedni tud, amennyiben bölcs politikát folytat - fogalmazott Aleksandar Vučić a Mitrovicán tartott népgyűlésen.Meg kell őriznünk Szerbiát, nincs több elvesztegetni való gyerekünk - húzta alá a szerb elnök, majd hozzátette, nem ismételhetőek meg a multbéli hibák. Az államfő nyugalomra és kimértségre intett. Úgy véli jelen pillanatban a béke megőrzése a legfontosabb az ország számára, csak így érhető el további fejlődés. Az Ukrajnában zajló háborúval és a Vlagyimir Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogatóparanccsal kapcsolatban Vučić azt mondta, hogy Szerbia nem avatkozhat a nagyok összetűzéseibe, a legjobb, amit tehet az az, hogy kimarad belőle. Véleménye szerint nem állunk messze a harmadik világháború kitörésétől. A Szerbiában élő népeket egységre szólította.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A Nyugat ezzel megmutatta, hogy a végsőkig elmegy és nem érdekli különösen a konfliktus fokozódása. Ez azt jelenti, hogy még sok víz lefolyik a Dunán és a Száván, a Dnyeperen és a Volgán, amíg a véres összecsapást Ukrajnában meg nem állítják. Ez azt is elmondja, hogy mindkét fél mindent feltesz, a végsőkig elmennek és a helyzet a világban mindenki számára jóval nehezebb lesz. Ez azt jelenti, hogy a Nyugat további nyomást gyakorol majd mindazokra, akik még nem fordultak legélesebben Oroszország ellen.”

Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.