Ugrás a tartalomra
FoNet/Instagram

Vučić Chollet találkozó: Amerika ismerje el Szerbia erőfeszítéseit!

2023.01.12
19:05
Forrás
Szerbiai RTV
Arra kérjük az Amerikai Egyesült Államokat, hogy ismerje el Szerbia erőfeszítéseit a régió békéjének és stabilitásának megőrzése terén - jelentette ki Aleksandar Vučić Derek Chollet-vel való találkozása után.

Továbbá éljen befolyásával és ösztönözze Prištinát, hogy teljesítse az aláírt megállapodásokban foglalt kötelezettségeit - tette hozzá a szerb államfő.

Az USA külügyminisztériumának tanácsadója többek között a koszovói helyzetről, az energiabiztonságról, a regionális gazdasági integrációról, valamint a Szerbia és az Egyesült Államok közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítéséről tárgyalt.

Chollet kiemelte, Washington mindig támogatja Szerbia erőfeszítéseit a béke és a stabilitás megőrzésében, valamint szorgalmazza a francia-német terv végrehajtását, és a Szerb Községek Közösségének megalakítását a koszovói válság megoldása érdekében - áll a közleményben.

Aleksandar Vučić
Derek Chollet

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.