Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Predsednistvo Srbije/ Dimitrije Goll

Vučić-Dodik: A béke és a stabilitás a régió számára kulcsfontosságú

2022.01.14
12:51
2022.01.14
13:13
Forrás
Novosti
Milorad Dodikkal a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjával tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb államfő. A két politikus egyetértett abban, hogy a béke és a stabilitás a régió számára kulcsfontosságú.

Dodik a találkozón arról számolt be, hogy a boszniai szerbek és a boszniai Szerb Köztársaság ellen egy politikai és média kampány zajlik, nem csak Szarajevóban, hanem számos nyugati hatalom részéről is. Példaként hozta fel a Szerb Köztársaság napjának megünneplését, amelyen a köztársaság hivatalos rendvédelmi szerveinek képviselői megjelentek. Ezt pedig többen a béke veszélyeztetéseként értékelték szarajevói részről. Ezzel ellentétben a muzulmán zöld sapkás félkatonai egységek hallgatnak - mondta a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja.

Dodik és Vučić arról is megegyeztek, hogy január 27-én közös kormányülést tartanak, Szerbia pedig emellett komoly pénzügyi támogatást tervez a boszniai Szerb Köztársaság számára.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik
Bosznia-Hercegovina

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű