Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Predsednistvo Srbije/ Dimitrije Goll

Vučić-Dodik: A béke és a stabilitás a régió számára kulcsfontosságú

2022.01.14
12:51
2022.01.14
13:13
Forrás
Novosti
Milorad Dodikkal a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjával tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb államfő. A két politikus egyetértett abban, hogy a béke és a stabilitás a régió számára kulcsfontosságú.

Dodik a találkozón arról számolt be, hogy a boszniai szerbek és a boszniai Szerb Köztársaság ellen egy politikai és média kampány zajlik, nem csak Szarajevóban, hanem számos nyugati hatalom részéről is. Példaként hozta fel a Szerb Köztársaság napjának megünneplését, amelyen a köztársaság hivatalos rendvédelmi szerveinek képviselői megjelentek. Ezt pedig többen a béke veszélyeztetéseként értékelték szarajevói részről. Ezzel ellentétben a muzulmán zöld sapkás félkatonai egységek hallgatnak - mondta a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja.

Dodik és Vučić arról is megegyeztek, hogy január 27-én közös kormányülést tartanak, Szerbia pedig emellett komoly pénzügyi támogatást tervez a boszniai Szerb Köztársaság számára.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik
Szerbia
Bosznia-Hercegovina

Most

13:34, Frissítve: 15:10

A holokauszt áldozataira emlékeztek Nagybecskereken

A második világháború kezdetén Bánát német megszállás alá került, aminek az lett a következménye, hogy a vidékről szinte teljesen eltűnt a zsidóság. Nagybecskereken 1941-ben lerombolták Vajdaság egyik legszebb zsinagógáját.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.