Ugrás a tartalomra
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bg

Vučić egyelőre nem írta alá kisajátítási törvényt

2021.11.29
17:25
2021.11.29
19:05
Forrás
Pannon RTV
Még nem írta alá kisajátítási törvényt, amit a parlament nemrégiben fogadott el - ezt nyilatkozta ma Aleksandar Vučić szerb államfő Čačak közelében, ahol a Preljina és Požega közötti autóút építési munkálatait tekintette meg.

A szerb államfő szavai szerint továbbra is a jogi csapatának a javaslataira vár ezzel kapcsolatban. A törvénymódosítás miatt az elmúlt napokban több szerbiai városban is tüntetést szerveztek, több helyen fennakadásokat okoztak a közlekedésben. Ezek kapcsán Vučić leszögezte, lehet tüntetéseket szervezni, ugyanakkor nem lehet akadályozni azokkal a lakosság normális életvitelét.

„Azt hiszem, hogy nem írtam alá azt, ami sokaknak fontos, még akkor is, ha nem tudják, hogy miért fontos, naivnak tettetik magukat, a kisajátítási törvényről van szó. Úgy gondolom, hogy a népszavazásról szóló törvényt aláírtam, amint hazajöttem Szocsiból, de a kisajátítási törvényt biztosan nem. Nem írtam alá továbbá a vámtörvényeket, és a vagyonadó-törvényt sem írtam alá, és még néhány törvényt nem írtam alá, de a kisajátításról szóló törvényt sem. Várom a jogi szakértőim véleményét, utána meglátom.”

kisajátítás
törvény
Aleksandar Vučić

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.