Ugrás a tartalomra
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bg

Vučić egyelőre nem írta alá kisajátítási törvényt

2021.11.29
17:25
2021.11.29
19:05
Forrás
Pannon RTV
Még nem írta alá kisajátítási törvényt, amit a parlament nemrégiben fogadott el - ezt nyilatkozta ma Aleksandar Vučić szerb államfő Čačak közelében, ahol a Preljina és Požega közötti autóút építési munkálatait tekintette meg.

A szerb államfő szavai szerint továbbra is a jogi csapatának a javaslataira vár ezzel kapcsolatban. A törvénymódosítás miatt az elmúlt napokban több szerbiai városban is tüntetést szerveztek, több helyen fennakadásokat okoztak a közlekedésben. Ezek kapcsán Vučić leszögezte, lehet tüntetéseket szervezni, ugyanakkor nem lehet akadályozni azokkal a lakosság normális életvitelét.

„Azt hiszem, hogy nem írtam alá azt, ami sokaknak fontos, még akkor is, ha nem tudják, hogy miért fontos, naivnak tettetik magukat, a kisajátítási törvényről van szó. Úgy gondolom, hogy a népszavazásról szóló törvényt aláírtam, amint hazajöttem Szocsiból, de a kisajátítási törvényt biztosan nem. Nem írtam alá továbbá a vámtörvényeket, és a vagyonadó-törvényt sem írtam alá, és még néhány törvényt nem írtam alá, de a kisajátításról szóló törvényt sem. Várom a jogi szakértőim véleményét, utána meglátom.”

kisajátítás
törvény
Aleksandar Vučić

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű