Ugrás a tartalomra

Vučić: Egyre jobb feltételek és egyre több munkalehetőség Szerbiában

2018.09.28
16:58
2024.03.19
08:42
Forrás
Tanjug
Egyre jobb feltételek és egyre több munkalehetőség van Szerbiában - mondta niši sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić.

A szerb államfő tárgyalt Niš polgármesterével és a régió vezetőivel, akiknek megígérte, mindent megtesznek a régió minél gyorsabb fejlődéséért. A szerb elnök elmondta, terveik szerint hamarosan sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a niši repülőtérre. Vučić napközben egy LED izzókat előállító gyár felavatásán is részt vett.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elégedett vagyok a Zumtobel gyárának megnyitásával. A Zumtobelben már 260 ember dolgozik, de a későbbiekben 1100 fog dolgozni. Az 1100 munkás tíz százaléka mérnök lesz. Holnap nyitunk még egy gyárat, ahol 500 mérnök dolgozik majd. Nagyon büszke vagyok erre a tényre, ahogy arra is, hogy sikerült csökkenteni a munkanélküliséget Nišben, ahol 36 ezerről 25 ezerre csökkent a munkanélküliek száma összességében. Továbbra is sok a munkanélküli, folytatnunk kell a harcot a munkanélküliség ellen, de a helyzet már jobb.”

Niš
Szerbia
munkalehetőség

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.