Ugrás a tartalomra
FoNet/Kostadin Kamenov

Vučić: Egyre jobb feltételek és egyre több munkalehetőség Szerbiában

2018.09.28
16:58
2018.09.28
20:41
Forrás
Tanjug
Egyre jobb feltételek és egyre több munkalehetőség van Szerbiában - mondta niši sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić.

A szerb államfő tárgyalt Niš polgármesterével és a régió vezetőivel, akiknek megígérte, mindent megtesznek a régió minél gyorsabb fejlődéséért. A szerb elnök elmondta, terveik szerint hamarosan sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a niši repülőtérre. Vučić napközben egy LED izzókat előállító gyár felavatásán is részt vett.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elégedett vagyok a Zumtobel gyárának megnyitásával. A Zumtobelben már 260 ember dolgozik, de a későbbiekben 1100 fog dolgozni. Az 1100 munkás tíz százaléka mérnök lesz. Holnap nyitunk még egy gyárat, ahol 500 mérnök dolgozik majd. Nagyon büszke vagyok erre a tényre, ahogy arra is, hogy sikerült csökkenteni a munkanélküliséget Nišben, ahol 36 ezerről 25 ezerre csökkent a munkanélküliek száma összességében. Továbbra is sok a munkanélküli, folytatnunk kell a harcot a munkanélküliség ellen, de a helyzet már jobb.”

Niš
Szerbia
munkalehetőség

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.