Ugrás a tartalomra

Vučić és Kurti első találkozója

2021.06.15
09:52
2021.06.15
10:00
Forrás
Szerbiai RTV
Folytatódik a párbeszéd Brüsszelben

A koszovói kérdésről szóló magas szintű politikai párbeszéd új fordulóját tartják ma Brüsszelben. Első alkalommal tárgyal Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói miniszterelnök. A találkozón részt vesz Josep Borrell, az Európai Unió diplomáciai vezetője és Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott is. A trilaterális találkozó előtt Borell külön-külön tárgyal Kurtival és Vučić elnökkel.

Brüsszel tájékoztatója szerint a mai találkozón nem lesznek rögzített témák, a felek arról beszélgetnek, hogy miként és milyen irányban folytatódik majd a párbeszéd a továbbiakban. A párbeszéd előző szakaszában vagyoni kérdésekről, az eltűntekről és a koszovói Szerb Községek Közösségéről volt szó, ezért várhatóan ezekről a témákról is beszélgetnek majd.

Aleksandar Vučić
Albin Kurti

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.