Ugrás a tartalomra

Vučić és Radev Belgrádban tárgyalt

2018.06.21
12:42
2018.06.21
17:33
Forrás
Szerbiai RTV
A belgrádi Szerbia Palota előtt fogadta ma a szerb államfő Rumen Radevet, Bulgária elnökét, aki kétnapos látogatásra érkezett Szerbiába.

Rumen Radev és Aleksandar Vučić a négyszemközti tárgyalás után közösen nyilatkoztak a sajtónak. A szerb államfő köszönetet mondott Bulgáriának az eurointegrációban nyújtott támogatásért. A cél az, hogy együtt dolgozzunk a Balkán európai jövőjén - mondta a bolgár elnök. Hozzátette, Szerbia 2025-ös európai uniós csatlakozása elérhető cél.

Szerbia és Bulgária között egyre jobb a kapcsolat, a két ország közötti párbeszéd pedig a legmagasabb szinten zajlik - nyilatkozta Aleksandar Vučić a bolgár elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón. A gazdasági eredmények is azt mutatják, hogy az együttműködés nagy sebességgel halad előre - húzta alá a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tavaly először léptük túl az egymilliárd eurót a kereskedelemben, és az elmúlt öt évben nagyon dinamikus fejlődést értünk el. Azt mondhatjuk, hogy 2016-hoz képest ez a növekedés az 53 százalékot is eléri. Úgy gondolom, hogy jelentős a növekedés a behozatalban és kivitelben is, és a gazdaságaink összekapcsolódnak.”

Vučić és Radev tárgyaltak továbbá a Niš-Dimitrovgrad közötti gázvezetékről és a vasút modernizálásáról, valamint a 10-es Korridor keleti ágának kiépítéséről, amely Belgrádot és Szófiát kötné össze.

A bolgár államfő további teljes mértékű támogatásáról biztosította az eurointegrációban a szerb felet. Rumen Radev hozzátette, aktívabbnak kell lenniük a Duna-stratégián belül és a folyami szállításban is, valamint jobban ki kell használniuk a határon átnyúló együttműködési lehetőségeket.

Aleksandar Vučić
Rumen Radev
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.