Ugrás a tartalomra

Vučić és Schieb: Szerbia és Németország kapcsolata kiváló

2019.02.11
14:31
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Németország kapcsolatáról, a nyugat-balkáni helyzetről, Belgrád és Pristina viszonyáról és új befektetésekről tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök és Thomas Schieb német nagykövet.

Vučić elégedettségének adott hangot, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon alkalma volt találkozni Angela Merkellel, mivel minden alkalommal tanulhat valamit abból, ahogyan a német kancellár országát és Európát vezeti. A gazdasági együttműködés bővítésének lehetősége is szóba került. Szerbiában jelenleg 55 ezer munkás dolgozik német befektetőknél és ezt a számot tovább szeretnék növelni a felek. Vučić szerint ezek a cégek nem csak munkahelyeket biztosítanak, hanem befolyásolják a vállalkozói szellemet. Thomas Schieb egyebek között országa támogatásáról biztosította a szerb államfőt a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatása kapcsán.

Aleksandar Vučić
Thomas Schieb

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.