Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić és Schieb: Szerbia és Németország kapcsolata kiváló

2019-02-11
14:31
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Németország kapcsolatáról, a nyugat-balkáni helyzetről, Belgrád és Pristina viszonyáról és új befektetésekről tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök és Thomas Schieb német nagykövet.

Vučić elégedettségének adott hangot, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon alkalma volt találkozni Angela Merkellel, mivel minden alkalommal tanulhat valamit abból, ahogyan a német kancellár országát és Európát vezeti. A gazdasági együttműködés bővítésének lehetősége is szóba került. Szerbiában jelenleg 55 ezer munkás dolgozik német befektetőknél és ezt a számot tovább szeretnék növelni a felek. Vučić szerint ezek a cégek nem csak munkahelyeket biztosítanak, hanem befolyásolják a vállalkozói szellemet. Thomas Schieb egyebek között országa támogatásáról biztosította a szerb államfőt a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatása kapcsán.

Aleksandar Vučić
Thomas Schieb

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű