Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić és Schieb: Szerbia és Németország kapcsolata kiváló

2019-02-11
14:31
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Németország kapcsolatáról, a nyugat-balkáni helyzetről, Belgrád és Pristina viszonyáról és új befektetésekről tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök és Thomas Schieb német nagykövet.

Vučić elégedettségének adott hangot, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon alkalma volt találkozni Angela Merkellel, mivel minden alkalommal tanulhat valamit abból, ahogyan a német kancellár országát és Európát vezeti. A gazdasági együttműködés bővítésének lehetősége is szóba került. Szerbiában jelenleg 55 ezer munkás dolgozik német befektetőknél és ezt a számot tovább szeretnék növelni a felek. Vučić szerint ezek a cégek nem csak munkahelyeket biztosítanak, hanem befolyásolják a vállalkozói szellemet. Thomas Schieb egyebek között országa támogatásáról biztosította a szerb államfőt a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatása kapcsán.

Aleksandar Vučić
Thomas Schieb

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.