Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Andrija Vukelić

Vučić: Fasiszta csoportosulások támadtak képviselőkre

2020.05.08
12:30
2020.05.08
15:32
Forrás
Pannon RTV
A leghatározottabban elítélte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök Boško Obradovićnak, a Dveri mozgalom vezetőjének támadását a szerbiai köztársasági parlament épülete előtt.
Tanjug/Marija Petrović

Kép: Tanjug/Marija Petrović

A Marjan Rističević parlamenti képviselő elleni támadást fasiszta cselekedetnek minősítette a szerb elnök. Leszögezte, Szerbia nem engedi meg, hogy a fasizmus győzedelmeskedjen, továbbá meggyőződésének adott hangot, hogy az ország harcolni fog a demokratikus értékek, és demokratikus rend megőrzése érdekében. Mint mondta, azt várja, hogy az állampolgárok elítélik azt, ami ma a parlament előtt történt.

Tanjug/Andrija Vukelić

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Arra kérem Szerbia összes polgárát, hogy a lehető legélesebben ítélje el ezeknek az embereknek a fasiszta megnyilvánulásait, és mutassák meg, hogy Szerbia egy demokratikus ország. Ezt kérem az összes politikai párttól is az országban, ugyanis különbözhetünk sok mindenben, lehet más a véleményünk minden kérdésben, de a fasizmus soha nem volt jellemző Szerbiára. Ilyeneket csak az 1930-as évek náci Németországában és az 1940-es évek usztasa Horvátországában láthattunk. Szerbia nem engedi meg, hogy a fasizmus győzzön.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) által megosztott bejegyzés,

Aleksandar Vučić
fasiszta
Boško Obradović
Dveri
parlament
támadás
Szerbia
Marjan Rističević
náci Németország
usztasa

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.