Ugrás a tartalomra

Vučić: Folytatjuk a felújítást

2021.08.19
15:46
2021.08.19
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az elnök Dél-Szerbiába látogatott.

A közműhálózat, az úthálózat és az oktatási intézmények további felújítására tett ígéretet Aleksandar Vučić dél-szerbiai látogatása alkalmával. A szerb elnök több gyárat is meglátogatott, amelyek bővítésével további munkahelyek nyílhatnak a helyiek számára.

A 305 millió dináros befektetésnek köszönhetően megújul a 75 éves prokupljei gimnázium épülete. Aleksandar Vučić szerb elnök a helyieknek arról beszélt, hogy további két általános iskolát újítanak fel, valamint egy új óvodát is építenek. 50 millió euróból pedig befejezik a helyi egészségügyi központ felújítását és felszerelését a legmodernebb gyógyászati eszközökkel. Sajtótájékoztatóján a szerb elnök azokról a tervekről is beszélt, amelyek a körzet úthálózatának bővítéséről szólnak. Tervezik az ivóvízhálózat korszerűsítését és a földgázhálózat bővítését is. „Azért költhetünk sok pénzt, mert rendelkezünk is vele. Azért, mert Szerbia polgárai megkeresték és azért mert ezt megtehetjük. Ideje van, hogy az a pénz visszakerüljön a polgárokhoz. Láthatták, ezek nem csak jövőbeli projektek. Ma egy olyan gimnáziumot építünk és fejezünk be, amelyet 75 év alatt senki sem újított fel” - mondta Vučić.

Az elnök látogatása folytatásában Brusban megtekintette a Yumco vállalat épülő gyárcsarnokát, valamint a Voni-M zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet, az AS Group Kft. szeszfőzdéjét, és a Lazar tejfeldolgozó üzemet is. Ezek a helyi vállalkozások főként a feldolgozóiparban tevékenykednek és áruik nagy részét kivitelre termelik. Vučić az afganisztáni helyzetről és annak Szerbiára gyakorolt migrációs hatásairól is beszélt. Tragikusnak, a modern világ vereségének nevezte azokat a képeket, amelyek a kabuli reptéren készültek a repülőkbe csimpaszkodó menekülőkről. „Viselkedjünk emberségesen. Fontos elmondani, Szerbia semmi esetre sem lesz parkolója olyanoknak, akik máshonnan jönnek, de emberségességet kell mutatnunk a gyerekek, a nők és a többiek irányába, ha tényleg veszélyben vannak.”

Vučić ellátogatott a Brusban található gyermekközpontba is, ahol a helyi művelődési kör legfiatalabbjai köszöntötték. Az 1963-ban kiépített létesítmény 150 férőhelyére 1995-ben horvátországi menekülteket telepítettek, akik 2002-ig tartózkodtak ott. A központ 2008 óta nem üzemel, mintegy 60 millió dináros befektetés szükséges a teljes felújításhoz.

Aleksandar Vučić
felújítás

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.