Ugrás a tartalomra

Vučić: Folytatódnia kell a Belgrád-Pristina párbeszédnek

2020.06.27
13:03
2020.06.27
13:10
Forrás
Szerbiai RTV, Politico
Folytatódnia kell a Belgrád és Pristina közötti párbeszédnek, attól függetlenül, hogy a hágai különleges ügyészség vádat emelhet Hashim Thaci koszovói elnök ellen - nyilatkozta Aleksandar Vučić.

A szerb elnök kiemelte, nem kívánja kommentálni azt, hogy Thacit háborús bűnökkel vádolják. Szerbia nem szeretné tovább szítani a szerbek és az albánok közötti konfliktust, az a fontos ugyanis, hogy meg tudják óvni a Koszovóban élő szerbeket - mondta. Vučić úgy fogalmazott, nem tárgyal háborús bűnösökkel és nem az ő feladata, hogy kinevezze a következő koszovói elnököt. Szerbia unióhoz való csatlakozása kapcsán kiemelte, a célja, hogy 2026-ig uniós tagállam legyen Szerbia és az ehhez szükséges tárgyalásokat 2024-ig befejezzék.

Aleksandar Vučić
Belgrád
Pristina
párbeszéd

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.