Ugrás a tartalomra

Vučić: Fontos, hogy megőrizzük a békét

2022.04.21
18:23
2022.04.21
19:43
Forrás
Pannon RTV
Aggodalmát fejezte ki a pristinai provokáció miatt Aleksandar Vučić szerb államfő.

Belgrád a magas szintű párbeszéd folytatásában bízik, a különböző formában érkező fenyegetések miatt azonban aggódik - hangsúlyozta Vučić, aki beszámolt a Miroslav Lajčakkal folytatott tegnapi beszélgetéséről. Az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszédért és a nyugat-balkáni regionális kérdésekért felelős különmegbízottjával folytatott tárgyalása után a szerb államfő elmondta, a brüsszeli egyezményt nem tartja tiszteletben a koszovói fél. Szóba került a rendszámtáblák ügye és a szerb községek közösségének megalakításával kapcsolatos ígéretek is - tette hozzá Vučić. Lajčak kijelentette, továbbra is teljes mértékben elkötelezett az EU vezette párbeszéd további, késedelem nélküli folytatása mellett. Hozzátette, az EU-tagok elvárják, hogy a két fél végrehajtsa mindazt, amiben megállapodtak a párbeszéd során az elmúlt tíz évben.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azt kérem az Európai Uniótól, és mindenkitől, aki irányítja az albánokat, hogy figyeljenek oda azokra, akik minden nap arról beszélnek, hogy veszélyben vannak, miközben az az egyetlen tervük és céljuk, hogy a szerbeket támadják és további nyomás alá helyezzék őket. Illetve további akciókat szervezzenek Koszovó északi részén. Arra kérjük őket, hogy ezt ne csinálják. Azért se, mert ez a régió stabilitása miatt is fontos, valamint a szerbek és az albánok miatt is. Fontos, hogy megőrizzük a békét.”

Aleksandar Vučić
Miroslav Lajčak
Szerbia
koszovo
Koszovó

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.