Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Petr David Josek

Vučić: Hogyan éljük túl Európában a válságot, ha gáncsoskodunk egymással?

2022.10.07
07:50
2022.10.07
08:01
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić Prágában Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tárgyalt. Kiváló beszélgetés volt Szerbia és az ország európai útja szempontjából is fontos kérdésekről - írta a szerb elnök az Instagram-profilján.

Remélem, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hamarosan Szerbiába látogat - tette hozzá az államfő.

Prágában tartják az Európai Politikai Közösség első csúcstalálkozóját, amelyen 44 ország vesz részt, 27 EU-tagország és 17 további európai ország. Szerbiát Aleksandar Vučić államfő képviseli, aki tegnap este feltette a kérdést, hogyan éljük túl a jelenlegi válságot Európában, ha gáncsoskodunk egymással. A szerb államfő elmondta, hogy a találkozón nem kritizálták Szerbia politikáját, de arra számít, hogy a soron következő kétoldalú találkozókon lesz majd kritika. Hozzátette: voltak tisztségviselők, akik támogatták Szerbiát, köztük Rumen Radev bolgár elnök és Olaf Scholz német kancellár, az Oroszország elleni EU-szankciók nyolcadik csomagjával kapcsolatos álláspontjában.

Aleksandar Vučić
Ursula von der Leyen

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.