Ugrás a tartalomra

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2018.09.21
13:28
2024.03.19
08:42
Forrás
Tanjug
2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.

Aleksandar Vučić elmondta, a Tiršova 2 kiépítésébe és felszerelésébe 54 millió eurót fektetnek. Jobb feltételeket szeretnénk az anyáknak, a várandós nőknek, minden polgárnak, de elsősorban a gyerekeknek, és azt szeretnénk, ha ez minden lépésnél érződne is - mondta az államfő.

Vučić körbejárta a belgrádi Tiršova utcai Gyermekklinikát, ahol újságíróknak elmondta, a régi épület felújítására 7,5 millió eurót különítettek el, de még egymillióra lesz szükség, hogy elvégezzék az összes szükséges munkát.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Én megígértem anno az ápolónőknek külön, de az orvosoknak is, hogy jelentősen növekedni fog a fizetésük, és hamarosan a kormánytól és Brnabić miniszterelnök asszonytól is információkat kapnak majd, valamint Mali és Lončar miniszterektől is, hogy mekkora lesz ez a növelés. De arra számítok, hogy jelentős lesz mindenki számára, aki az egészségügyben dolgozik, főleg az ápolónők számára, akiket itt kell tartanunk az országban. Minél több ápolónőt meg kell őriznünk, mert rettenetesen nehéz munkát végeznek, és ezt a munkát jól megfizetik külföldön, mi pedig ezekkel a jelentős növelésekkel szeretnénk nem csak idén, hanem az előttünk álló években is itt tartani őket, és a fiatalokat is arra szeretnénk ösztönözni, hogy ezzel a munkával foglalkozzanak a jövőben.”

Aleksandar Vučić
Belgrád
Gyermekklinika
Tirsova

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.