Ugrás a tartalomra

Vučić: Jövő héten kiderül, hogyan készül fel az ország a télre

2022.06.20
15:08
2022.06.20
15:19
Forrás
Szerbiai RTV
A politikus nagyon aggódik a tél miatt.

A következő héten mutatja be részletesen Aleksandar Vučić, hogy mit tesznek a döntéshozók annak érdekében, hogy időben felkészüljenek a közelgő télre. Az energetika terén komoly gondok vannak kilátásban, nagyon aggódom a tél miatt - mondta a szerb államfő. Hozzátette, hogy nem számít semmilyen problémára a beszerzések terén, amennyiben nem történnek drasztikus változások. Példaként említette a gáz ezer köbméterenkénti árának 5000 dollár fölé emelkedését, és az olaj hordónkénti árának 170 dollárra fölé emelkedését.

Vučić bejelentette, hogy holnap konzultációt folytat Észak-Macedónia és Albánia miniszterelnökével, Dimitar Kovačevskivel és Edi Ramával, valamint a szerb kormánnyal a június 23-án Brüsszelben tartandó csúcstalálkozóról, és ezután dönt arról, hogy részt vesz-e a csúcson. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatása kapcsán azt mondta, reméli, sikerül legalább valamilyen megállapodást elérni.

Aleksandar Vučić
energetika
tél

Most

14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.
13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.