Ugrás a tartalomra
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Vučić: Jövő héten kiderül, hogyan készül fel az ország a télre

2022.06.20
15:08
2022.06.20
15:19
Forrás
Szerbiai RTV
A politikus nagyon aggódik a tél miatt.

A következő héten mutatja be részletesen Aleksandar Vučić, hogy mit tesznek a döntéshozók annak érdekében, hogy időben felkészüljenek a közelgő télre. Az energetika terén komoly gondok vannak kilátásban, nagyon aggódom a tél miatt - mondta a szerb államfő. Hozzátette, hogy nem számít semmilyen problémára a beszerzések terén, amennyiben nem történnek drasztikus változások. Példaként említette a gáz ezer köbméterenkénti árának 5000 dollár fölé emelkedését, és az olaj hordónkénti árának 170 dollárra fölé emelkedését.

Vučić bejelentette, hogy holnap konzultációt folytat Észak-Macedónia és Albánia miniszterelnökével, Dimitar Kovačevskivel és Edi Ramával, valamint a szerb kormánnyal a június 23-án Brüsszelben tartandó csúcstalálkozóról, és ezután dönt arról, hogy részt vesz-e a csúcson. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatása kapcsán azt mondta, reméli, sikerül legalább valamilyen megállapodást elérni.

Aleksandar Vučić
energetika
tél

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.