Ugrás a tartalomra
Vucic
FoNet/Aleksandar Levajković

Vučić: Készen állok arra, hogy részt vegyek a Biztonsági Tanács ülésén

2018-12-14
20:52
2018-12-15
07:59
Forrás
Pannon RTV
Sok évi fenyegetés után hivatalosan is megalakult az úgynevezett koszovói katonaság illegális és jogellenes módon - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő rendkívüli sajtótájékoztatóján pénteken este.

Ezzel a lépéssel veszélybe sodorták a békét és a biztonságot. Szerbia kezdeményezte a Biztonsági Tanács összehívását, és készen áll államelnöki tisztségben részt venni az ülésen - jelentette ki Aleksandar Vučić.

Rámutatott arra, hogy Szerbia nagy erőfeszítésekkel törekszik megőrizni a békét az egész régióban. Folytatta a párbeszédet Pristinával, mert kompromisszumra törekedett, de mostanra teljesen világos, hogy az albánok ezt egyetlen pillanatban sem akarták - szögezte le az államelnök.

A koszovói szerbeknek azt üzente, hogy Szerbiának lesz ereje megvédeni őket.

Aleksandar Vucic, államfo, Szerbia: „Mi 2013-ban elsődlegesen azért fogadtuk el a brüsszeli egyezményt, hogy megmutassuk, milyen észszerűen és racionálisan viselkedünk, tudva azt, hogy részünkről is nehéz megvalósítani. Egy napon lesznek dokumentumok, amelyekre hivatkozunk majd, mert a másik fél - a szponzoraik támogatásával - nem hajlandó betartani a rá vonatkozó részt, sajnos ebben is igazunk volt.”

Aleksandar Vucic
Szerbia
Koszovó

Most

10:39, Frissítve: 13:09

Virágzik a tavaszi hérics

A száraz homok- illetve löszgyepek élénksárga tavaszi virága Közép-Bácskában csupán a Krivaja patak lipári völgyében található meg.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.