Ugrás a tartalomra
Vucic
FoNet/Aleksandar Levajković

Vučić: Készen állok arra, hogy részt vegyek a Biztonsági Tanács ülésén

2018-12-14
20:52
2018-12-15
07:59
Forrás
Pannon RTV
Sok évi fenyegetés után hivatalosan is megalakult az úgynevezett koszovói katonaság illegális és jogellenes módon - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő rendkívüli sajtótájékoztatóján pénteken este.

Ezzel a lépéssel veszélybe sodorták a békét és a biztonságot. Szerbia kezdeményezte a Biztonsági Tanács összehívását, és készen áll államelnöki tisztségben részt venni az ülésen - jelentette ki Aleksandar Vučić.

Rámutatott arra, hogy Szerbia nagy erőfeszítésekkel törekszik megőrizni a békét az egész régióban. Folytatta a párbeszédet Pristinával, mert kompromisszumra törekedett, de mostanra teljesen világos, hogy az albánok ezt egyetlen pillanatban sem akarták - szögezte le az államelnök.

A koszovói szerbeknek azt üzente, hogy Szerbiának lesz ereje megvédeni őket.

Aleksandar Vucic, államfo, Szerbia: „Mi 2013-ban elsődlegesen azért fogadtuk el a brüsszeli egyezményt, hogy megmutassuk, milyen észszerűen és racionálisan viselkedünk, tudva azt, hogy részünkről is nehéz megvalósítani. Egy napon lesznek dokumentumok, amelyekre hivatkozunk majd, mert a másik fél - a szponzoraik támogatásával - nem hajlandó betartani a rá vonatkozó részt, sajnos ebben is igazunk volt.”

Aleksandar Vucic
Szerbia
Koszovó

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű