Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Krajinovic/bg

Vučić: Kétmilliárd eurót fektetnek kínai beruházók a bori bányába

2019-03-16
14:53
2020-02-28
17:53
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Aleksandar Vučić szerb államfő a Szerbia jövője nevű országjáró kampánya során látogatott el a bori körzetbe, ahol megtekintette a ZiJin Bor Copper cég rézolvasztóját is.

A munkásokkal szelfizett a rézbányában a szerb államfő. Aleksandar Vučić a bori körzetben tett látogatása során kiemelte - csak ebben az évben 160 millió eurót fektet a kínai tulajdonos a bori bányába. A szerb államfő hangsúlyozta, a következő néhány évben további két milliárd eurót invesztál a kínai cég a kelet-szerbiai bányába, ami által többszörösére növekedhet a termelő kapacitás: „Azt várjuk, hogy hat év alatt mintegy ötszörösen, itt Borban háromszorosan és még nyolcvanezer tonna Timokban lesz termelve, tehát ötszörösen, hatszorosan nagyobb lesz a termelés a korábbi időszakhoz képest. Sok probléma van még, sok bajjal szembesülnek az emberek, de arra kérem önöket, hogy szorgalmukkal és odaadásukkal mutassák meg, hogy Bor is előre léphet.”
 

A szerb államfő kiemelte, mindig igyekeznek segítséget nyújtani és megtalálni a legjobb megoldást a kínai befektetőknek azért, hogy Szerbiába fektessenek be, ezáltal pedig fellendítsék egész Kelet-Szerbia gazdaságát. Hozzátette, az utóbbi néhány évben Szerbia és Kína között számos gazdasági megállapodás jött létre: „Bízom a kínai vezetőkben, a kínai barátainkban. Elég, ha csak megnézzük ezt a réz katódot, hogy néz ki, amikor ők gyártják és akkor, amikor mi egyedül csináltunk az ő szakértői csapatuk nélkül. Ők is nagy bizalommal vannak a mi munkásaink iránt, és meg vagyok győződve, hogy önök ötezren változást tudnak elérni, és a fejlődés fő mozgatói tudnak lenni egész Kelet-Szerbia számára.”

A bori rézbánya még decemberben került hivatalosan a Zijin Mining csoport kezébe 63 százalékos részesedéssel.

kínai
Bor
Aleksandar Vučić
Szerbia Jövője kampány

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.