Ugrás a tartalomra

Vučić: A KFOR azt válaszolta, hogy nincs szükség a szerb rendfenntartó erők visszatérésére

2023.01.08
11:57
2023.01.08
18:04
Forrás
Pannon RTV
Szerbia az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozata alapján azt kérte, hogy a katonaságának és a belügyminisztériumának 1000 tagját vezényelhesse Koszovóba.

Nincs szükség a szerb rendfenntartó erők Koszovóba való visszatérésére - ezt válaszolta a KFOR a szerb kormány korábbi, levélben benyújtott kérelmére.

A KFOR válaszát Aleksandar Vučić vasárnap délelőtt ismertette. A szerb elnök szerint várható volt az elutasító válasz. Majd hozzátette, hogy a KFOR üzenete nem véletlenül érkezett meg karácsony böjtjén, hiszen annak idején Slobodan Milošević korábbi államfőt is egy szerb ünnepnapon, Vid napján adták ki a hágai Nemzetközi Bíróságnak.

Vučić arra is emlékeztetett, hogy a KFOR válaszát követően a koszovói rendfenntartó erők albán tagja két szerb fiatalt is meglőtt Koszóvóban, akiket kórházban ápolnak.

KFOR
szerb rendfenntartó erők
Koszovó
biztonsági tanács
1244
határozat

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.