Ugrás a tartalomra

Vučić: A kormányt az emberek választották, nem teljesítünk kívánságokat

2022.07.25
13:59
2022.07.25
16:24
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormány a nép méretére van szabva, vagyis úgy, ahogy Szerbia polgárai választottak, és nem mások kívánságainak kell megfelelnie – üzente Aleksandar Vučić szerb elnök ma a Száva új hídjának átadásán Šabacon.

Hangsúlyozta, nagyon büszke amiatt, hogy Szerbia a nagy válság idején is képes fejlődni, és egyetlen nagy projektet sem kellett feladnia. A hidat két év alatt befejezték, és a Ruma-Šabac út is elkészül szeptemberre. Vučić kiemelte a közműfejlesztések nagyon fontosak, mert új beruházókat vonzanak Szerbiába, ezáltal új munkahelyeket teremtenek. Lehetővé teszik az ország GDP növekedését, ami alapján a bérek és nyugdíjak is növekedhetnek.

Vučić reagált Christopher Hill amerikai nagykövet kijelentésére is, miszerint egy nyugatbarát kormányt vár el.

„Kormányunk a nép méretére van szabva, aszerint mely politikai pártoknak adták a polgárok a szavazatukat és bizalmukat. Amerika nagyhatalom, nagy jelentőséggel bír, és nagyon fontos, hogy mindig tiszteletet tanúsítsunk iránta, de elsősorban saját érdekeink kell hogy vezéreljenek bennünket. Szerbia az európai úton halad, és folytatni fogja ezt az utat, de ugyanakkor védeni fogja saját értékeit is, és senkinek a kérésére sem fog véget vetni a hagyományos barátságainak.”

Aleksandar Vučić
választások 2022

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.