Ugrás a tartalomra

Vučić: A kormányt az emberek választották, nem teljesítünk kívánságokat

2022.07.25
13:59
2022.07.25
16:24
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormány a nép méretére van szabva, vagyis úgy, ahogy Szerbia polgárai választottak, és nem mások kívánságainak kell megfelelnie – üzente Aleksandar Vučić szerb elnök ma a Száva új hídjának átadásán Šabacon.

Hangsúlyozta, nagyon büszke amiatt, hogy Szerbia a nagy válság idején is képes fejlődni, és egyetlen nagy projektet sem kellett feladnia. A hidat két év alatt befejezték, és a Ruma-Šabac út is elkészül szeptemberre. Vučić kiemelte a közműfejlesztések nagyon fontosak, mert új beruházókat vonzanak Szerbiába, ezáltal új munkahelyeket teremtenek. Lehetővé teszik az ország GDP növekedését, ami alapján a bérek és nyugdíjak is növekedhetnek.

Vučić reagált Christopher Hill amerikai nagykövet kijelentésére is, miszerint egy nyugatbarát kormányt vár el.

„Kormányunk a nép méretére van szabva, aszerint mely politikai pártoknak adták a polgárok a szavazatukat és bizalmukat. Amerika nagyhatalom, nagy jelentőséggel bír, és nagyon fontos, hogy mindig tiszteletet tanúsítsunk iránta, de elsősorban saját érdekeink kell hogy vezéreljenek bennünket. Szerbia az európai úton halad, és folytatni fogja ezt az utat, de ugyanakkor védeni fogja saját értékeit is, és senkinek a kérésére sem fog véget vetni a hagyományos barátságainak.”

Aleksandar Vučić
választások 2022

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 20:45

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.