Ugrás a tartalomra

Vučić a koszovói elnökkel is találkozott Washingtonban

2020.03.03
08:10
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Azt várom, hogy Koszovó visszavonja a vámokat, ezután pedig beszélhetünk a lényeges dolgokról - ezt nyilatkozta washingtoni látogatásakor Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV-nek.

A szerb államfő ezt annak kapcsán mondta, hogy találkozott Hashim Thaci koszovói elnökkel az Amerikai Egyesült Államokban. A megbeszélésen részt vett még Richard Grenell, az amerikai elnök Belgrád és Pristina közötti kapcsolatokkal foglalkozó különmegbízottja, és Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó. A szerb államfő a legnagyobb amerikai Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság konferenciájára érkezett Washingtonba.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Meg kell értenünk, hogy hol van a helyünk a világban. Tudnunk kell, hogy mekkorák vagyunk, hogy mennyire erős a gazdaságunk, és jól meg kell határoznunk a céljainkat. Ne panaszkodjunk, ahogy korábban tettük, ne kövessünk el nagy hibákat, mint amilyeneket korábban megtettünk. Meg kell őriznünk a gyermekeinket és az országunkat, törődnünk kell a hazánkkal, a jövőnkkel. Amerika Szerbiával szembeni barátságos hozzáállása nélkül, ha Amerika nem áll Szerbia oldalán, akkor ez nem lehetséges.”

Washington
Koszovó
USA
védővám
Richard Grenell
Robert O'Brien
Hashim Thaci
Aleksandar Vučić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.