Ugrás a tartalomra
Tanjug/Predsedništvo Republike Srbije

Vučić a koszovói helyzetről beszélt Moldovában

2023.06.01
18:12
2023.06.01
20:01
Forrás
Tanjug/RTS
Csillapítani kell a koszovói helyzetet, beszélni kell és kerülni kell a provokációkat - mondta a szerb elnök ma, miután az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján sorra találkozott az európai vezetőkkel.

Aleksandar Vučić felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnával együtt az egyik fő téma a koszovói helyzet megoldása volt. Szerbia az Európai Unió felé való haladása szempontjából is fontos a koszovói helyzet megoldása, ebben segítségünkre lesznek az európai vezetőkkel való találkozások - mondta Vučić. Hozzátette: a jövőben le kell csillapítani a helyzetet, beszélni kell és kerülni kell a provokációkat, amikor az észak-koszovói helyzetről van szó.

Vučić hangsúlyozta, Belgrád mindig a párbeszédre törekszik. „Mindig készen állunk tárgyalni, ez nem probléma, de egyre világosabbnak tűnik számomra, hogy ki a felelős a Koszovóban kialakult problémákért és erőszakért. Magunk is tudják, hogy sosem vagyok optimista, mert mindig nagyon óvatosan értelmezem a nagyhatalmak és mások helyzetét Európában. Úgy gondolom, hogy most a dolgok egyre nyilvánvalóbbá és világosabbá válnak azok számára is, akik nem mindig értenek egyet velünk a lényeges kérdésekben.”

Aleksandar Vučić
Moldova
Koszovó

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.