Ugrás a tartalomra

Vučić a koszovói helyzetről beszélt Moldovában

2023.06.01
18:12
2023.06.01
20:01
Forrás
Tanjug/RTS
Csillapítani kell a koszovói helyzetet, beszélni kell és kerülni kell a provokációkat - mondta a szerb elnök ma, miután az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján sorra találkozott az európai vezetőkkel.

Aleksandar Vučić felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnával együtt az egyik fő téma a koszovói helyzet megoldása volt. Szerbia az Európai Unió felé való haladása szempontjából is fontos a koszovói helyzet megoldása, ebben segítségünkre lesznek az európai vezetőkkel való találkozások - mondta Vučić. Hozzátette: a jövőben le kell csillapítani a helyzetet, beszélni kell és kerülni kell a provokációkat, amikor az észak-koszovói helyzetről van szó.

Vučić hangsúlyozta, Belgrád mindig a párbeszédre törekszik. „Mindig készen állunk tárgyalni, ez nem probléma, de egyre világosabbnak tűnik számomra, hogy ki a felelős a Koszovóban kialakult problémákért és erőszakért. Magunk is tudják, hogy sosem vagyok optimista, mert mindig nagyon óvatosan értelmezem a nagyhatalmak és mások helyzetét Európában. Úgy gondolom, hogy most a dolgok egyre nyilvánvalóbbá és világosabbá válnak azok számára is, akik nem mindig értenek egyet velünk a lényeges kérdésekben.”

Moldova
Koszovó

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.