Ugrás a tartalomra

Vučić: Legfőbb harcunk a stabilitás megőrzése

2019.02.14
16:44
2019.02.14
18:13
Forrás
Pannon RTV
A politikai stabilitás kulcstényezője az ország jövőjének - emelte ki ma Aleksandar Vučić Bogatić községben.

A szerb államfő a Szerbia jövője kampánya keretein belül ma a mačvai körzetben lévő településeket látogatta meg.

A mačvai körzetben Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök először Bogatićra látogatott. Felkereste a helyi iskolát. A község legnagyobb hiányosságaként a külföldi beruházók hiányát jelölte meg a szerb államfő. Szerinte a politikai stabilitás a gazdasági megerősödés egyik legfőbb feltétele.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Észrevehették, hogy próbálok hallgatni, nem arról beszélni, hogy mi történik Pristinában, vagy a nagyvilágban, mit akarnak velünk a különböző erőközpontok elérni - mikor segítőkészek, és mikor van ennek az ellenkezője, de önöket arra kérem, hogy értsék meg, a mi legfőbb harcunk a stabilitás mindenkori megőrzése, a partnerségi kapcsolatok és a barátságok bővítésére és arra irányul, hogy senkivel se kerüljünk konfliktusba.”

Foto: Tanjug/Szerb elnök sajtószolgálata

Az államfő kampánykörútja következő megállójaként Loznicára látogatott. A kórház felújítási munkálatait tekintette meg. A munkálatok összértéke csaknem kétmilliárd dinár, amihez a szerb kormány a költségvetésből is jelentősen hozzájárul. A köztársasági elnök elmondta, több nagyberuházás is megvalósult, vagy fejeződik be a közeljövőben a községben.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „A belgyógyászati osztály kiépítése, a mellkasi és a pszichiátriai osztály után megyünk tovább a sebészeti részlegre. Autópálya, városi stadion, két vállalat - egy amerikai és egy kínai, amelyek ide jönnek, az Adient és a Minth. Az Adient már itt van, eddig nagyjából 300 embert alkalmaz, összesen ezret fog, másfél ezer embert pedig majd a Minth alkalmaz.”

Foto: Tanjug/Szerb elnök sajtószolgálata

Vučić kiemelte, az eddig elért eredmények nem jöhettek volna létre a bevezetett reformok nélkül. Hozzátette, köszönet jár az embereknek, hogy hittek ezekben a reformokban, amiknek köszönhetően még több szerbiai befektetés valósulhat meg majd a jövőben.

Aleksandar Vučić
Szerbia jövője
Mačva

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.