Ugrás a tartalomra
FoNet/Aleksandar Levajković

Vučić: Letartóztatták Grocka község polgármesterét

2019-01-25
22:04
2019-01-25
22:20
Forrás
Szerbiai RTV
Dragoljub Simonovićot azzal gyanúsítják, hogy Molotov-koktélt dobott Milan Jovanović újságíró házára december közepén. Vučić hangsúlyozta, senkit sem fog megvédeni a pártkönyvecskéje.

Letartóztatták Grocka község polgármesterét, a Szerb Haladó Párt főbizottságának tagját - ezt jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić szerb államfő pénteken este. Dragoljub Simonovićot azzal gyanúsítják, hogy Molotov-koktélt dobott Milan Jovanović házára december közepén. Jovanović korábban a szerb belügyminisztérium munkatársaként dolgozott, jelenleg pedig a Žig Info portál újságírója.

Aleksandar Vučić szerint a bűncselekményben közreműködött egy rendőri hivatalnok is. A szerb államfő és a Szerb Haladó Párt elnöke hangsúlyozta, senkit sem fog megvédeni a pártkönyvecskéje. Ebben az országban senkinek nincs joga bántalmazni az újságírókat - tette hozzá. Vučić elmondása szerint az elkövetők valamennyien beismerték tettüket, és hamarosan döntenek arról is, hogy Grockában új választást írjanak-e ki.

letartóztat
újságíró

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.