Ugrás a tartalomra
FoNet/Aleksandar Levajković

Vučić: Letartóztatták Grocka község polgármesterét

2019-01-25
22:04
2019-01-25
22:20
Forrás
Szerbiai RTV
Dragoljub Simonovićot azzal gyanúsítják, hogy Molotov-koktélt dobott Milan Jovanović újságíró házára december közepén. Vučić hangsúlyozta, senkit sem fog megvédeni a pártkönyvecskéje.

Letartóztatták Grocka község polgármesterét, a Szerb Haladó Párt főbizottságának tagját - ezt jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić szerb államfő pénteken este. Dragoljub Simonovićot azzal gyanúsítják, hogy Molotov-koktélt dobott Milan Jovanović házára december közepén. Jovanović korábban a szerb belügyminisztérium munkatársaként dolgozott, jelenleg pedig a Žig Info portál újságírója.

Aleksandar Vučić szerint a bűncselekményben közreműködött egy rendőri hivatalnok is. A szerb államfő és a Szerb Haladó Párt elnöke hangsúlyozta, senkit sem fog megvédeni a pártkönyvecskéje. Ebben az országban senkinek nincs joga bántalmazni az újságírókat - tette hozzá. Vučić elmondása szerint az elkövetők valamennyien beismerték tettüket, és hamarosan döntenek arról is, hogy Grockában új választást írjanak-e ki.

letartóztat
újságíró

Most

18:54

Túszdráma Kijevben

Robbanószerrel fenyegetőzött egy férfi Kijev belvárosában egy kereskedelmi központban lévő bankintézetben, de rövid időn belül őrizetbe vették - tájékoztat az ukrán rendőrség.

Népszerű

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.