Ugrás a tartalomra

Vučić levelet küldött Putyinnak a második világháború lezárása kapcsán

2020.05.07
12:53
Forrás
Szerbiai RTV
Alekszandr Bocan-Harcsenkóval, Oroszország belgrádi nagykövetével tárgyalt ma délelőtt Aleksandar Vučić szerb államfő.

A felek beszéltek a két ország kapcsolatáról, valamint a második világháború lezárásnak emléknapjáról is. Utóbbi kapcsán a szerb elnök átadta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címzett levelét, amelyben a két ország a második világégés alatti együttműködésének fontosságát hangsúlyozza.

Vučić a levélben kiemelte, a két országnak és a világnak ismét szembe kell néznie egy kihívással, a láthatatlan ellenséggel, vagyis a koronavírussal. A szerb elnök egyúttal részvétét fejezte ki a koronavírus oroszországi áldozatainak kapcsán, és mihamarabbi felépülést kívánt a betegeknek. A levélben továbbá köszönetet mondott Putyinnak, amiért támogatja Szerbiát a nehéz helyzetekben.

A levél átadásán kívül a felek beszéltek a régióban uralkodó helyzetről, valamint a jövőbeni együttműködési lehetőségeket is boncolgatták.

Alekszandr Bocan-Harcsenkó
Aleksandar Vučić
levél
második világháború

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.