Ugrás a tartalomra
FoNet

Vučić levelet küldött Putyinnak a második világháború lezárása kapcsán

2020.05.07
12:53
Forrás
Szerbiai RTV
Alekszandr Bocan-Harcsenkóval, Oroszország belgrádi nagykövetével tárgyalt ma délelőtt Aleksandar Vučić szerb államfő.

A felek beszéltek a két ország kapcsolatáról, valamint a második világháború lezárásnak emléknapjáról is. Utóbbi kapcsán a szerb elnök átadta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címzett levelét, amelyben a két ország a második világégés alatti együttműködésének fontosságát hangsúlyozza.

FoNet

Vučić a levélben kiemelte, a két országnak és a világnak ismét szembe kell néznie egy kihívással, a láthatatlan ellenséggel, vagyis a koronavírussal. A szerb elnök egyúttal részvétét fejezte ki a koronavírus oroszországi áldozatainak kapcsán, és mihamarabbi felépülést kívánt a betegeknek. A levélben továbbá köszönetet mondott Putyinnak, amiért támogatja Szerbiát a nehéz helyzetekben.

A levél átadásán kívül a felek beszéltek a régióban uralkodó helyzetről, valamint a jövőbeni együttműködési lehetőségeket is boncolgatták.

Alekszandr Bocan-Harcsenkó
Aleksandar Vučić
levél
második világháború

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.