Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ludovic Marin/Pool via AP

Vučić, Macron és Thaçi tárgyalt Párizsban

2019-11-12
17:43
2019-11-12
18:03
Forrás
Szerbiai RTV
Háromoldalú találkozón tárgyalt ma Párizsban Aleksandar Vučić szerb, Emmanuel Macron francia és Hashim Thaçi koszovói elnök.

A találkozót követő nyilatkozatában a szerb államfő hangsúlyozta, Szerbia álláspontja egyértelmű és változatlan. Azt is aláhúzta, a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatásában Franciaország és Európa fontos szerepet tölt be, tiszteletben tartva az Egyesült Államokat és mindenki mást. A koszovói vámokra vonatkozó újságírói kérdésre Vučić azt válaszolta, Macron korábban többször is megemlítette a szerb termékekre kiszabott illeték eltörlését. Arra számítunk, hogy megszüntetik a vámot annak érdekében, hogy egy kompromisszumos megoldásról tárgyalhassunk - szögezte le a szerb államfő.

Aleksandar Vučić
Emmanuel Macron
Hashim Thaçi

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.