Ugrás a tartalomra

Vučić, Macron és Thaçi tárgyalt Párizsban

2019.11.12
17:43
2020.02.28
17:49
Forrás
Szerbiai RTV
Háromoldalú találkozón tárgyalt ma Párizsban Aleksandar Vučić szerb, Emmanuel Macron francia és Hashim Thaçi koszovói elnök.

A találkozót követő nyilatkozatában a szerb államfő hangsúlyozta, Szerbia álláspontja egyértelmű és változatlan. Azt is aláhúzta, a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatásában Franciaország és Európa fontos szerepet tölt be, tiszteletben tartva az Egyesült Államokat és mindenki mást. A koszovói vámokra vonatkozó újságírói kérdésre Vučić azt válaszolta, Macron korábban többször is megemlítette a szerb termékekre kiszabott illeték eltörlését. Arra számítunk, hogy megszüntetik a vámot annak érdekében, hogy egy kompromisszumos megoldásról tárgyalhassunk - szögezte le a szerb államfő.

Emmanuel Macron
Hashim Thaçi
Aleksandar Vučić

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.