Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ludovic Marin/Pool via AP

Vučić, Macron és Thaçi tárgyalt Párizsban

2019-11-12
17:43
2020-02-28
17:49
Forrás
Szerbiai RTV
Háromoldalú találkozón tárgyalt ma Párizsban Aleksandar Vučić szerb, Emmanuel Macron francia és Hashim Thaçi koszovói elnök.

A találkozót követő nyilatkozatában a szerb államfő hangsúlyozta, Szerbia álláspontja egyértelmű és változatlan. Azt is aláhúzta, a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatásában Franciaország és Európa fontos szerepet tölt be, tiszteletben tartva az Egyesült Államokat és mindenki mást. A koszovói vámokra vonatkozó újságírói kérdésre Vučić azt válaszolta, Macron korábban többször is megemlítette a szerb termékekre kiszabott illeték eltörlését. Arra számítunk, hogy megszüntetik a vámot annak érdekében, hogy egy kompromisszumos megoldásról tárgyalhassunk - szögezte le a szerb államfő.

Emmanuel Macron
Hashim Thaçi
Aleksandar Vučić

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű