Ugrás a tartalomra

Vučić: május a nagy változások és a nagy bejelentések hónapja lesz

2023.05.08
21:12
2023.05.08
23:00
Forrás
B92
Néha úgy tűnik, hogy a kormány széthangolt zenekarként működik. Változtani kell - az aktuális témák között erről is beszélt a szerb államfő a Happy TV vendégeként.

A szerb elnök elítélte a hétfői ellenzéki tüntetéseket, szavai szerint a szervezők a legbrutálisabb módon kihasználták az emberek érzéseit. Aleksandar Vučić a Happy TV vendégeként először a Szerbia az erőszak ellen elnevezésű demonstrációra reagált. Elmondása szerint államfőként megkérte, hogy ne szervezzenek most ilyen megmozdulást, mert ez rossz hatással van az országra. A sok halálos áldozatot követelő lövöldözések utáni tüntetést megtartották, az elnök pedig azt mondta, hogy ennél azért többre számított. Csupán a Happy TV és a Pink megszüntetésére, valamint a lemondásokra való felhívás hangzott el - mondta Vučić este. Hozzátette: a javaslatok száraz politikát tartalmaztak, a gyerekeink jövője miatt egy pillanatra sem aggódtak.

Én megteszek mindent, hogy csökkenjen a kockázat, a veszély a gyerekeinkre. Az intézkedésekkel megpróbáljuk elvenni a fegyvereket. Minden társadalomban történnek tragédiák, a mi dolgunk pedig, hogy azok számát csökkentsük. Ezentúl a gyerekek és a tanárok is nagyobb biztonságban lesznek - húzta alá a szerb elnök.

A világháló rossz hatásaira is kitért. Nem lehet ok-okozati viszonyt találni a Vladislav Ribnikar iskolában történt mészárlás és az internet között, emelte ki, de utalást tett arra, hogy a világhálón megjelenő tartalmak is szerepet játszhattak a történtekben, mivel nagy a befolyásuk. Vučić azt mondta, erről apaként beszél, és hogy az internet okozta problémákra megoldást kell találni, de úgy, hogy az ne legyen cenzúra .

Arra emlékeztetett, hogy történtek hasonló esetek a világban, mint amilyen a mladenovaci fegyveres ámokfutás. Ezek a mészárlások megrendítették Szerbiát, de talpra kell állnunk - hangsúlyozta Vučić. Hozzátette, az áldozatokra kell emlékezni, nem az elkövetőkre, a szörnyetegekre.

Kiemelte, hogy sosem szökött a választások elől, de a voksolás most nem lenne egy jó megoldás. Május folyamán számos dolognak lehetnek szemtanúi, láthatnak fiatalítást, a Szerb Haladó Párt fejlődését. Ebben a hónapban a párt közgyűlést tart, és nagy változásokra kell számítani, de a jövő szempontjából nagy bejelentésekre is - mondta Vučić.

Néha úgy tűnik, hogy a kormány széthangolt zenekarként működik, de vannak jó miniszterek. Változtani kell, kérdés, hogy először átalakítjuk a kormányt, majd azt követik a választások vagy fordítva. Ez majd kiderül, de stratégiailag lényegtelen - véli az elnök.

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 16:22

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű