Ugrás a tartalomra

Vučić: Medveđa és Sijarinska Banja Szerbia része marad

2019.02.28
15:33
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Medveđa és Sijarinska Banja is Szerbia része marad - jelentette ki Aleksandar Vučić azokra a pristinai kijelentésekre reagálva, miszerint ezeket a településeket is Koszovóhoz kellene csatolni.

A szerb államfő az említett két dél-szerbiai településen kívül Vlasotincére és Bojnikra is ellátogatott. Itt folytatta a Szerbia jövője elnevezésű kampányát. Elmondta, egyre több pénzt fordítanak majd az ország déli részének fejlesztésére.

Fotó: Szerb Államelnökség

Hashim Thaçi koszovói elnök az elmúlt időszakban többször is úgy nyilatkozott, hogy a szerbiai oldalon fekvő Bujanovac, Preševo és Medveđa településeket Koszovóhoz kellene csatolni. Legutóbb azt is kijelentette, hogy lemond tisztségéről, vagy népszavazást ír ki, ha a koszovói kormány nem fogadja el az esetleges megállapodást Szerbiával.

Aleksandar Vučić szerb államfő nyilatkozata azonban arra utal, hogy egy ilyen jellegű megállapodásra semmi esély sincs: „Mivel minden nap hallok mindenféle mesét Pristinából, elmondom, hogy Medveđa és Sijarinska Banja mindig is Szerbia része volt, az is marad és mindig is a része lesz. Komoly összegeket fektetünk jelenleg is, és ezentúl is ebbe a térségbe, de ezt csak azért mondom, hogy önök ne aggódjanak emiatt. Nincs szükségem arra, és nem is szeretnék valakinek minden nap magyarázkodni. Úgy gondolom, hogy az eredmények végül igazolnak mindent. Emlékeztetném magukat, hogy négy-öt évvel ezelőtt Szerbia a teljes államcsőd szélén állt. Ma azonban Szerbia felfelé halad. Ezt láthatják a fizetéseken és a nyugdíjakon, az utak karbantartásán, azon, hogy egyre több van belőlük, láthatják az egészségházakon és az általános iskolákon és minden egyében.

Fotó: Tanjug/Zoran Zestic/nr

Vučić vlasotincei iskolalátogatásakor elmondta, a községben tavaly 50, többségében közműfejlesztési projektet valósítottak meg, de további beruházásokra lesz szükség, hogy az emberek helyben kapjanak munkát.

A szerb államfő a Szerbia jövője kampánykörútját egyébként február 7-én kezdte meg. Vajdaságban a dél-bánáti térséget járta körbe. Célja az elért eredmények és a további tervek ismertetése, valamint hogy megtudja, mik a lakosok legfőbb problémái.

Szerbia jövője
Aleksandar Vučić

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.