Ugrás a tartalomra

Vučić: A megbeszélések soha nem voltak nyitottabbak és őszintébbek

2022.12.06
19:50
Forrás
Pannon RTV
Tiranában tartották az EU—Nyugat-Balkán-csúcsot.

A Tiranában folytatott megbeszélések soha nem voltak nyitottabbak és őszintébbek, ezért jó, hogy jelen voltunk – fogalmazott Aleksandar Vučić szerb államfő. Mint mondta, örül annak, hogy hallhatta a nyugat-balkáni csúcstalálkozó résztvevőinek véleményét és szót ejtettek a konkrét projektekről is.

A mai koszovói történésekre is kitért a szerb elnök. Azt mondta, hogy a hivatalos Pristina ismét megszegte a brüsszeli megállapodást azzal, hogy felfegyverkezett rendőröket küldött Koszovó északi részére. Az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a tárgyaláson ugyanazt mondta el, mint Szerbia polgárainak. Vučić hangsúlyozata: Oroszország szankciókat vezetett be Szerbia ellen 1992-ben, de mi ezt nem tettük meg. Ez az irántuk való tisztelet kérdése.

Mint mondta: tudja, mit vár az EU Oroszországgal kapcsolatban Belgrádtól, de Szerbia független állam, és tud egyedül is döntést hozni, a célja pedig az európai integráció, és az európai úton is kíván maradni.

„Szerintem ez azért fontos, nemcsak az Albániával való barátság és a Nyitott Balkán miatt, hanem mindig jobb az asztalnál ülni. Mert ha nem ülsz az asztalnál, akkor általában az étlapon szerepelsz, és akkor mindenki alig várja azt. Ez jó lehetőség arra, hogy megóvjuk Szerbia érdekeit.”

Szerbia
EU-csúcs
Nyugat-Balkán

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű