Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Államelnökség

Vučić megköszönte Kyle Scott diplomáciai fáradozásait

2019-09-19
20:32
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb elnök ma a leköszönő Kyle Scott amerikai nagykövetet fogadta. Megköszönte diplomáciai fáradozásait a szerb-amerikai kapcsolatok megerősítésében.

A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy egy különmegbízott kinevezése az Amerikai Egyesült Államok azon vágyát tükrözi, hogy támogassa a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet. Aleksandar Vučić aláhúzta, hogy az amerikai befektetők egyre jobban érdeklődnek a szerb piac iránt. A fogadáson jelen volt Ivica Dačić szerb külügyminiszter is, aki megköszönte a nagykövetnek a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez nyújtott személyes hozzájárulását. Scott kiemelte, hogy három és fél éves hivatali ideje alatt annak volt tanúja, hogy az USA jelentősen növelte beruházásait Szerbiában, amit az a tény is alátámaszt, hogy az amerikai vállalatok már több mint 20 ezer szerb munkavállalót foglalkoztatnak. Bejelentette, hogy számos új befektetésre is számít.

Kyle Scott
Aleksandar Vučić
nagykövet
Amerikai Egyesült Államok
Szerbia
Belgrád

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.