Ugrás a tartalomra

Vučić megtekintette a Szerbiai Katonaság vadonatúj helikoptereit

2019.12.07
13:34
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Az Mi-35M, H-145M és Mi-17 gépek bemutatóját a batajnicai Milenko Pavlović ezredesről elnevezett repülőtéren tartották meg. Vučić szerint ezek a gépek félelmetesek és tiszteletet parancsolóak.

A szerb elnök szerint ilyen erős légvédelme az országnak még sohasem volt, mint most. Az új helikoptereket nem harcászati, hanem védelmi célokból vásárolták, illetve tűzvészek esetén is bevethetők - tette hozzá. Gratulált a Szerbiai Katonaság állományának, és kiemelte: a katonák nem csak a fizetésükért dolgoznak, hanem azért, hogy megvédjék hazájukat.

Oroszországtól rendkívül kedvező áron vették meg az új, és a világon legkorszerűbbnek számító helikoptereket - szögezte le Aleksandar Vučić, Szerbia államelnöke, és hozzátette: „Ha ránézünk ezekre a gépekre, akkor mindenki számára világos, miért mondják rájuk, hogy félelmetesek és rettenetesek. Egyesek az ördög szekerének hívják őket. Viszont számunkra mégsem azok, hanem az országunk, az egünk védelmezői. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyenekkel rendelkezünk.”

Szerbiai Katonaság
helikopter
Aleksandar Vučić

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.