Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jadranka Ilic

Vučić megtekintette a terrorellenes egység gyakorlatát

2022.01.03
12:38
2022.01.03
16:10
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A hadászati bemutató után a szerb államfő felkereste a sátrakat, amelyekben a Szerbiai Katonaság felszereléseit, búvár-, páncéltörő-, gyalogsági fegyvereket, és mászófelszereléseket állították ki.

Aleksandar Vučić katonai bemutatón vett részt a pancsovai laktanya gyakorlóterén. A szerb államfő megtekintette a 72. Különleges Műveleti Dandár terrorellenes egységének gyakorlatát, az újonnan hadba állított harci eszközök alkalmazásával. A szimulált akciót a légierő és a légvédelem helikopteres egységeivel együttműködve hajtották végre.

Tanjug/Jadranka Ilic

Aleksandar Vučić szerb államfő hétfőn a pancsovai Rastko Nemanjić laktanyában meglátogatta a Szerbiai Katonaság 72. Különleges Műveleti Dandárját, ahol megismerkedett az új, legmodernebb Kornet páncéltörő rendszerrel, amely nemrég érkezett Szerbiába. Az eseményen elhangzott, hogy a most hadba állított rendszer a páncélelhárító célpontok, a modern harckocsik megsemmisítésére szolgál, és a térségben senkinek sincs ilyen harci eszköze. A Kornet nevű rendszer akár az 1,3 méter vastag acélt is áttöri. Hőkamerás irányzékkal rendelkezik, és nyolc kilométeres hatótávolsága van. Könnyen szállítható, teherautón vagy helikopterrel.

Tanjug/Jadranka Ilic

A 72. Különleges műveleti dandár felderítő és terrorellenes egységei is bemutatkoztak. Szerbia mindig készen áll a párbeszédre, de feltételek és a szerb fél számára kimondott ultimátumok és parancsok nélkül – mondta Aleksandar Vučić a katonai bemutatót követően. Arra a kérdésre, hogy mi Belgrád álláspontja a Koszovóról szóló párbeszéd jövőjével kapcsolatban, és reális-e azt várni, hogy ez az év végéig lezáruljon, Vučić azt mondta, Szerbia mindig készen áll a párbeszédre. Egyúttal elégedettségét fejezte ki az Oroszországtól vásárolt Kornet páncéltörő rendszer beszerzése kapcsán.

Tanjug/Jadranka Ilic

„Ez az egyik legjobb, vagy talán a legjobb páncéltörő harceszköz a világon. Tehát elégedett vagyok, hogy a szerb állam ezt megvásárolhatta. Jelentős mennyiségű rakétát, és kilövő rendszert is beszereztünk. Ezzel nőtt a Szerbiai Katonaság harci ereje. Ez nagyon fontos, és bár ez egy védelmi eszköz, de a lényeg, hogy elrettentse az ellenséget az országunk elleni esetleges agressziótól” - Aleksandar Vučić szerb államfő.

Tanjug/Jadranka Ilic

Aleksandar Vučićot a laktanyában Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Milan Mojsilović vezérkari főnök fogadta.

Aleksandar Vučić
hadgyakorlat
terrorellenes egység

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű