Ugrás a tartalomra

Vučić megtekintette a Vajdasági Rádió és Televízió épülő székházát

2019.03.23
10:12
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Hat hónap múlva befejezik a Vajdasági Rádió és Televízió székházának felújítását - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő az építkezésen tett látogatásakor Újvidéken.

Az épületet 2017 novemberében kezdték el renoválni, 18 évvel a NATO bombázások után. Az új épületben öt televíziós és hat rádiós stúdiót alakítanak ki 17.530 négyzetméteren.

Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap

A Vajdasági Rádió és Televízió székházának építése hatalmas beruházás - hangsúlyozta Aleksandar Vučić. A szerb államfő azt is aláhúzta, sok pénzt fektettek a projekt megvalósításába. Mintegy 50 millió eurót fordítanak az építkezésre és a megfelelő technikai felszerelés beszerzésére - tette hozzá: „Az, ami nekünk fontos, hogy a program olyan legyen, amellyel minden Vajdaságban élő ember elégedett lesz. Tehát a szerbek, a magyarok, a románok, a szlovákok, a horvátok, a ruszinok és mindenki más. Tehát a program tartalmas és egyre jobb legyen.”

Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap

A szerb államfő azt is hangsúlyozta, ezek az intézkedések valódi felelősségteljes és komoly előrehaladást jelentenek, amellyel jobb életet és új munkahelyeket teremthetnek: „Ez a győzelmünk jelképe minden felett, amin átmentünk, a NATO agresszión, az összes építmény és a Vajdasági Rádió és Televízió rombolásán '99-ben, de a gazdasági potenciálunk iránti érdektelenség és megsemmisítése felett is 2000 után.”

Amikor a felújítás mellett döntöttünk nagyon sokan kétkedve fogadták a hírt - mondta Miodrag Koprivica. A Vajdasági Rádió és Televízió vezérigazgatója hozzátette, Aleksandar Vučić volt egyike azoknak, akik hittek a helyreállításban. A köztársasági és a tartományi kormánytól, valamint Újvidék városától folyamatosan érkeztek az eszközök az építkezéshez.

Az eseményen részt vett Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke is.

A épület befejezésének határideje október 31. Az új épületből pedig a tervek szerint november 25-én sugároznak először. A programokat szerb és 15 nemzeti közösség nyelvén közvetítik majd.

Vajdasági Rádió és Televízió
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.