Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Vučić: megvan a megoldás a kisajátítási törvény ügyében

2021.12.07
14:18
2021.12.07
16:41
Forrás
Pannon RTV
A kisajátítási törvény módosításával kapcsolatos részleteket várhatóan holnap ismerteti Aleksandar Vučić. A köztársasági elnök a Belgrád a vízen munkálatainak megtekintése után nyilatkozott ennek kapcsán a sajtónak.
Tanjug/Zoran Zestic

Aleksandar Vučić kiemelte, sikerült megoldást találniuk, és ezt szeretnék mihamarabb a nyilvánosság elé tárni.

„Ami fontos, hogy holnap fogom tájékoztatni önöket, és konkrétan erről a témáról beszélek majd. Készítjük a teljes csomagot, elemezzük az összes kérelmet, és megtaláltuk a megoldást a kisajátítási törvénnyel kapcsolatban, amit most nem árulok el. További ellenőrzéseket végzek még egyszer, hogy ne csináljunk semmi alkotmányelleneset.”

Tanjug/Zoran Zestic

Szerbia elnöke az előző két hétvégén szervezett tüntetésekről és útlezárásokról is beszélt. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség nem fog megjelenni a most szombatra tervezett újabb útlezárásokon. Vučić ezt azzal magyarázta, hogy a hatóságok nem védhetik meg azokat az embereket, akik törvényt szegnek.

Tanjug/Zoran Zestic

A Belgrád a vízen legújabb épülete egyébként 17 emeletes és 132 lakás van benne. A bérlők kényelmét úszómedence és konditerem is biztosítja.

„Olyan tartalmat sikerült létrehoznunk, amely minden embert vonz ebben a régióban, nem csak a mi országunkból. Sikerült, mert hittünk az álmainkban. Az eredmény lenyűgöző, az eredmény hihetetlen, az eredmény a gyönyörű épületek megléte, az eredmény egy egész városrész és egy teljesen új város a városban.”

Tanjug/Zoran Zestic

A szerb államfő szerint a Belgrád a vízen projekt egy új és jobb életszínvonalat is jelenthet a lakosoknak. A területen egyebek mellett sétány is lesz parkokkal övezve, és egy hatalmas bevásárlóközpont is a polgárok rendelkezésére áll majd.

Aleksandar Vučić
kisajátítási törvény

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.