Ugrás a tartalomra

Vučić mellett kampányolt a VMSZ a magyarkanizsai lakossági fórumon (videó)

2017.03.09
13:53
2019.11.30
12:39
A Magyarkanizsán megtartott lakossági fórumon megjelentek támogatták a Vajdasági Magyar Szövetség döntését, miszerint a párt Aleksandar Vučić elnökjelöltsége mögé állt
A Magyarkanizsán megtartott lakossági fórumon megjelentek támogatták a Vajdasági Magyar Szövetség döntését, miszerint a párt Aleksandar Vučić elnökjelöltsége mögé állt. A Városháza dísztermében a helyiek mellett csókaiak és törökkanizsaiak is megjelentek.      A felszólalók konkrét példákkal támasztották alá, miért is állt a VMSZ a hatalmi koalíció elnökjelöltje mellé. Pásztor István elnök aláhúzta, a párt közösségépítő célkitűzései, ezzel együtt a vajdasági magyar közösség pozíciói is megerősödnek azzal, ha Aleksandar Vučić győz az április 2-i államfőválasztáson. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Lehetőséget teremt arra, hogy azt az anyagi támogatást, amit az anyaországtól kapunk, akár a művelődési szféra, akár a civil szféra, akár az oktatás vonatkozásában, vagy a falugondnoki rendszer, a gazdaságfejlesztési program tekintetében vagy ingatlanaink felújítása és továbbépítése vonatkozásában, ezeknek a lehetőségeknek a megvalósulását tudja szolgálni az a pozíció, amit meg fogunk erősíteni azzal, hogy ha Vučićot támogatjuk, és ő fog köztársasági elnök lenni.” Magyarkanizsa VMSZ2 Magyarkanizsa polgármestere, a VMSZ elnökségi tagja önkormányzati vonatkozásban is fontosnak tartja, hogy a hatalmi koalíció jelöltje győzzön az elnökválasztáson. Fejsztámer Róbert kiemelte, ahhoz ugyanis, hogy az önkormányzati projektek megkapják a kellő politikai támogatást az itthoni és a nemzetközi pályázatokon, az eddigiekhez hasonló korrekt és nagyon jó együttműködésre van szükség. „Hogy ez működjön, hogy ennek mi is tanújelét adjuk, hogy ne mindig csak kérjünk, hanem adjunk is, ennek az együttműködésnek szerintem az alapja az, hogy az elkövetkező választásokon itt Magyarkanizsán is, a közös elnökjelöltet támogassuk, hiszen, ha elvárjuk, hogy minket támogassanak, akkor az a minimum, hogy mi is támogassuk azokat.”



Pásztor István és Fejsztámer Róbert mellett a kampányrendezvényen felszólalt még Kern Imre államtitkár, Egeresi Sándor, a VMSZ Tanácsának a tagja és Újhelyi Nándor, a VMSZ törökkanizsai községi elnöke is, akik szintén rámutattak a koalíciós kormányfőjelölt támogatásának fontosságára.
VMSZ
elnökjelölt
Magyarkanizsa
Pásztor István
Aleksandar Vučić
Fejsztámer Róbert

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.