Ugrás a tartalomra

Vučić Mostarban megnyitotta a gazdasági vásárt

2018.04.10
14:00
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Aleksandar Vučić szerb államfő hivatalosan megnyitotta a 21. mostari Nemzetközi Gazdasági Vásárt. Beszédében a balkáni régió országai együttműködésének a fontosságát hangsúlyozta.

A régió fontosabb vezetői is jelen voltak a megnyitón. Bosznia-Hercegovinában ez az egyik legjelentősebb esemény. Szerbia mint partnerország van jelen az idei eseményen, amelyen csaknem 70 szerbiai vállalat is bemutatkozik.

A térség egységes gazdasági piacának kiépítése a cél - mondta a megnyitón Aleksandar Vučić: „Itt nincs ellenfél, itt mindenki partner és itt lehetőség van az együttműködésre. Ez egy nagy tanulság is a régió politikusai számára, akik azt a gondolkodást képviselik, hogy a határok csak azért szükségesek, hogy néha legyen mire azt mondani, hogy vannak problémák, amik nincsenek megoldva. De a mi üzletembereinknek, azoknak az embereknek, akik az üzleti életben dolgoznak, azoknak csak felesleges terhet jelentenek a határok. Éppen ezért ragaszkodok hozzá és a továbbiakban is dolgozni fogok az egységes piacért más barátainkkal.”

Aleksandar Vučić korábban Bojko Boriszov bolgár kormányfővel egyeztetett. Bármiféle konfliktus a térséget száz esztendővel vetné vissza, jelentette ki a szerb államfő: „Ezért fogunk mindent megtenni, hogy megőrizzük a békét, de arra kérjük az ENSZ-t és az Európai Uniót, mindenkit, hogy kérjük az amerikaiktól, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és akik létrehoztak és akiket ők támogatnak, magyarázzák el nekik, hogy senkinek sem érdeke a destabilizáció.”

Bulgária miniszterelnöke arra kéri a Balkán vezetőit, hogy legyenek megértőek és tegyenek meg mindent a béke megőrzéséért.

A találkozón szó esett a május 17-ei szófiai EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozóról is, amelyen Spanyolország, Románia és Ciprus képviselői várhatóan nem lesznek jelen, mivel Koszovó is meghívást kapott, ezen országok pedig nem ismerik el annak egyoldalúan kikiáltott függetlenségét.

Aleksandar Vučić
Mostar
Bojko Boriszov

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.