Ugrás a tartalomra

Vučić: Ne gyülekezzünk május végéig!

2020.05.12
12:08
2020.05.12
16:04
Forrás
Pannon RTV
Egységre szólította fel az embereket, és arra kérte őket, hogy ne gyülekezzenek május végéig hétfő esti sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić.

Kép: Tanjug/Andrija Vukelić

A szerb államfő elmondta, folytatódik a választási kampány Szerbiában. A június 21-i választások minden politikai pártnak lehetőséget kínálnak arra, hogy megmutassák mennyire törődnek Szerbiával. Arra kérte a résztvevőket, hogy erőszakmentesen vegyenek részt a szavazatokért folytatott harcban.

A szerbiai köztársasági parlament épülete előtt hatalmas tömeg gyűlt össze hétfő délután, nem sokkal később pedig sajtótájékoztatót tartott a szerb elnök. A gyülekezők nagyobb hányada a hatalmi pártok szimpatizánsa, míg egy másik részük ellenzéki tüntető volt. Ez a magatartás nem volt felelősségteljes a jelenlegi járványügyi helyzetben, a polgárok egészségének védelme ugyanis mindennél fontosabb - szögezte le Aleksandar Vučić.

„Arra szólítom fel mindannyiukat, hogy várjuk meg május végét. Hiszem azt, hogy júniusban más, kedvezőbb helyzet lesz. Lesz rá alkalom, hogy nagyobb számban összejöhessünk szabadtéren, ha nem történik semmi. Be kell tartanunk az orvosok tanácsait, felelősségteljesen kell viselkednünk.”

A szerb elnök elmondta, tovább dolgoznak azon, hogy az ország GDP-je növekedjen. 31,2 milliárd dinárt választottak ki arra, hogy a munkaadók, akik igényelték, kifizethessék a dolgozók három hónapos minimálbérét. Hozzátette, az elmúlt időszakban nem nőtt jelentősen az országban a munkanélküliség, és továbbra is komoly külföldi beruházásokra számíthat Szerbia.

„Már most több mint 10 nagybefektető jelentkezett be különböző városokba az országunkban. Nagy megelégedéssel és hatalmas büszkeséggel fogok tárgyalni azokkal, akik új munkahelyeket akarnak teremteni az országunkban. Arra kérem azokat az embereket, akik elvesztették a munkahelyüket külföldön, hogy ne menjenek azonnal vissza, hanem próbáljanak meg munkát találni az ő Szerbiájukban.

Vučić arra kérte a lakosokat, hogy a szabadságaikat Szerbiában töltsék el. Véleménye szerint az ország gyönyörű, és a turisztikai kínálata semmiben sem marad el másokétól.

Aleksandar Vučić
Választások 2020
kampány
parlament
gyülekezés

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.