Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić: Ne hallgasson a nemzetközi közösség!

2019-02-27
17:13
2020-05-06
16:50
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád és Priština között megakadt párbeszédről egyeztetett Aleksandar Vučić szerb elnök David McAllisterrel, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevőjével.

Mindketten egyetértettek abban, hogy feltétlenül szükséges a pozitív környezet újbóli kialakítása, hogy egyáltalán megteremtődjenek a feltételek a párbeszéd folytatásához. Vučić az uniós diplomatának elmondta, reméli, hogy a nemzetközi közösség figyelembe veszi azt a tényt, hogy az albánok a brüsszeli megállapodás egyetlen pontját sem teljesítették, és hogy az általuk kiszabott 100 százalékos vám civilizációellenes. Amíg a szerb árukra kivetik ezt a vámot, szó sem lehet a párbeszéd folytatásáról - tudatta a szerb államfő David McAllisterrel.

David McAllister
Koszovó
Aleksandar Vučić

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.
18:47, Frissítve: 18:56

Karácsonyra készülődik Budapest

Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.