Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Vučić: Nehéz időszak vár Szerbiára

2021.02.23
19:27
2021.02.23
20:08
Forrás
Pannon RTV
Nehéz időszak következik Szerbia számára Koszovó és a Boszniai Szerb Köztársaság kérdésében - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Az SZHP elnöke elmondta, hogy elemezték a koszovói választások eredményeit és a Szerb Lista teljes dominanciáját állapították meg. 

Vučić arról is beszélt, hogy a jövőben az Egyesült Államokban történt politikai változások miatt nemcsak az Európai Unióból nehezedik majd nyomás Szerbiára Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségének elismerésére, hanem a tengerentúlról is. Számos támadásnak leszünk kitéve - húzta alá az SZHP elnöke. 

TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

A párt vezetősége tárgyalt Miroslav Lajčak, a Belgrád-Pristina párbeszédért felelős uniós különmegbízott jövő héten esedékes szerbiai látogatásáról is. Vučić arról is beszélt, hogy komoly tisztújítást tervez a párton belül, ennek pedig része lesz azoknak a minisztereknek a menesztése is, akik teljesítménye szerinte nem volt megfelelő. 

TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke: „Várhatóan közös, illetve koncentrált nyomás nehezedik az Európai Unió és az USA részéről Szerbiára nézve, hogy megfeleljünk a követelményeknek, ahogy az amerikaiak leplezetlenül is mondják, hogy ismerjük el Koszovót. Számunkra Belgrád elismerése Koszovó részéről nem hogy nem jelent semmit, de kissé nevetséges és értelmetlen hallgatni. Eközben az EU más szóhasználattal él, de ugyanaz a cél felé halad, így kétségtelenül egy nehéz időszak áll előttünk.”

Aleksandar Vučić
Szerb Haladó Párt
SZHP
EU
Európai Unió
Amerikai Egyesült Államok
Koszovó
Boszniai Szerb Köztársaság

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.