Ugrás a tartalomra

Vučić: Nehéz ősz és tél jöhet

2020.10.01
08:55
2020.10.01
10:13
Forrás
Szerbiai RTV
Nehéz ősz és tél jöhet a járvány szempontjából, az európai helyzet jelenleg rossz, így bármikor növekedhet a koronavírusos betegek száma Szerbiában is - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A szerb elnök ma meglepetésszerűen meglátogatta a Belgrád közelében épülő covid-kórház munkálatait. Mint mondta, az egészségügyi intézmény hihetetlen gyorsasággal épül, azon a helyen, ahol jelenleg a munkálatok zajlanak két hónappal ezelőtt nem volt semmi - részletezte. Hozzátette, a most épülő covid-kórház alapvetően többfunkciós lesz, és a járvány elmúltával hagyományos egészségügyi intézményként működhet majd. A tervek szerint a kórház december elsejére elkészül és a legmodernebb felszerelést kapja. 200 intenzív ággyal, és 804 félintenzív terápiára alkalmas hellyel rendelkezik majd.

Aleksandar Vučić
járvány
koronavírus
covid-kórház
Belgrád
Batajnica

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.