Ugrás a tartalomra

Vučić: Nem foglalkozunk mások ügyeivel, nekünk most a télre való felkészülés a legfontosabb

2022.07.22
10:05
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök röviddel azután nyilatkozott, hogy a magyar és az orosz külügyminiszterek Moszkvában tárgyaltak.

Szerbia saját politikát folytat, azon dolgozunk, hogy fájdalommentesen múljon el a tél - ezt mondta Aleksandar Vučić nem sokkal azután, hogy Szijjártó Péter Szergej Lavrovval tárgyalt. Szerbiai újságírók arra hívták fel a szerb elnök figyelmét, hogy miközben a két külügyminiszter Moszkvában találkozott, addig előtte hatalmas felhördülést okozott Lavrov szerbiai látogatásának terve, ami végül meg is hiúsult. Vučić azt válaszolta, mi nem avatkozunk független országok ügyeibe, és ő nem kifogásolja a legutóbbi magyar-orosz külügyminiszteri találkozót.

Szerbia politikája nem változott az elmúlt 150 nap alatt. Megtartjuk az álláspontunkat, nem alakítjuk másokéhoz, hanem a saját érdekeinket tartjuk szem előtt - fogalmazott a szerb elnök. Hozzátette, könnyű ráförmedni olyanra, akit kicsinek tartanak, aztán meg csodálkoznak, hogy az szemtelen tud lenni, és saját politikát folytat. Emiatt nem kell idegeskedni. Most a legfontosabb, hogy Szerbia lakosai biztonságban legyenek, valamint hogy fájdalommentesen átvészeljék a telet, ezen dolgozunk - húzta alá Vučić.

Aleksandar Vučić
Szergej Lavrov
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.