Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Vučić: Nem a gyerekek a felelősek, hanem azok, akik kihasználták őket

2019-03-19
16:31
2019-03-19
21:14
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő azt várja, hogy szabadon engedjék az őrizetbe vett diákokat.

Nem a gyerekek a felelősek, hanem azok, akik kihasználták őket - nyilatkozta Aleksandar Vučić a tüntetések után előállított fiatalkorúakkal kapcsolatban. A szerb államfő azt várja, hogy szabadon engedjék az őrizetbe vett diákokat. Vučić megjegyezte, a tüntetéseket nem jelentették be és a fiatalokat erőszakos helyzetbe sodorták. A szerb államfő azt mondta, joga van felmenteni az őrizetbe vett fiatalokat. A szabálysértési eljárásba nincs beleszólásom, ma és holnap ezt a fellebbviteli bíróság rendezi. Vučić szerint azok a személyek, akik a fiatalokat rávették arra, hogy a tüntetéseken részt vegyenek, nem fedték fel a személyazonosságukat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Valaki elhívta őket és azt mondta, menjetek sétálni. Ők sétálnak, tele adrenalinnal, tele energiával, változásokat kívánva. A fiatal emberek mindig tele vannak, hogy is mondjam, ilyen energiával, ilyen vágyakkal. Aztán valaki elvezette őket a Szerbiai RTV-hez és rákényszerítette, hogy valami törvényelleneset cselekedjenek. És az a valaki nem a saját bőrét vitte vásárra, hanem a fiatalokét, mert az a valaki be sem jelentette a tüntetést. Mert az a valaki más mögé bújik, amikor be kell jelenteni a tüntetést. Elbújik egy lány, egy kislány mögé. Akiről tudjuk, hogy senkit sem képvisel. Végig mögéjük bújnak. Aztán berántják őket az erőszakba. Saját magukat óvják, és vigyáznak arra, hogy mit tesznek. Azok az emberek pedig, akik aztán szenvednek és felelnek ezekért a tettekért, nem érdeklik őket.”

Aleksandar Vučić
Szerbia
tüntetés

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.