Ugrás a tartalomra

Vučić: Nem lesz zárlat a Drinán!

2021.10.24
08:29
2021.10.24
12:40
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia nem támogat büntetőintézkedéseket a boszniai Szerb Köztársaság ellen

Ha bárki szankciókat vezetne be a boszniai Szerb Köztársaság ellen, akkor ezekhez az intézkedésekhez Szerbia nem csatlakozna, nem lesz zárlat a Drinán - mondta Aleksandar Vučić szerb elnök, miután Milorad Dodikkal tárgyalt. Bosznia-Hercegovina elnökségének szerb tagja azt mondta, a Szerb Köztársaság nem szeszélyből kifolyólag okoz gondot, hanem arra a lépésre reagál, hogy elveszik tőle az erdőgazdálkodást, és átruházzák Szarajevóra. Ennek kapcsán Szerbiának szilárd az álláspontja, nem támogatunk büntetőintézkedéseket a Szerb Köztársaság ellen - fogalmazott Vučić. Esetleges szankciók feszültséget okoznának, dominóeffektust, ami semmi jót nem eredményezne.

Nem fenyegetőzök, csupán arra kérek mindenkit, hogy párbeszéddel oldjuk meg a kérdést. Fontos megőrizni a békét, és egyben törekedni arra, hogy megmutassuk nem a boszniai Szerb Köztársaság a probléma forrása - emelte ki a szerb elnök. Hozzátette, Dodik hajlandó tárgyalni, ami a helyzet észszerű, illetve gyakorlatias megközelítésére utal.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.