Ugrás a tartalomra

Vučić a német kancellárral és a francia elnökkel tárgyalt Münchenben

2023.02.17
19:28
2023.02.17
21:24
Forrás
Szerbiai RTV
Olaf Scholz német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel is találkozott Münchenben, a biztonságpolitikai konferencián Aleksandar Vučić.

A szerb államfő kicsit késve, de megérkezett a konferencia helyszínére. Vučić még a reptérről jelentkezett, ugyanis az ottani sztrájk miatt nem tudta délelőtt elhagyni a helyszínt. Videoüzenetében azt mondta, nehéz és mozgalmas napja lesz, tele meglepetésekkel. Bízik abban, hogy sikeresen tud majd harcolni Szerbia érdekeiért, valamint hogy a nap végére, vagy hét nap múlva már jó hírekkel szolgálhat Koszovóval kapcsolatban. Kiemelte, Szerbia megőrzi a békét, de a nemzeti édkekeit nem adja fel. Vučić délután egyébként már több kétoldalú találkozón is egyeztetett a fórum helyszínén.

 Tárgyalóasztalhoz ült a görög kormányfővel Kiriákosz Micotákisszal, Josep Borrellel, az EU külpolitikai főképviselőjével és James Cleverly brit külügyminiszterrel is.

A szerb államfő Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel is megbeszélést folytatott.

München
Josep Borell
James Cleverly
Kirjakos Micotakis

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.