Ugrás a tartalomra

Vučić: Nevessenek, de majd meglátják!

2020.01.01
14:20
2020.02.28
17:46
Forrás
Blic
900 eurós átlagfizetést ígér a szerb államfő.

Reálisnak tartja a 2025-re tervezett 900 eurós szerbiai átlagfizetést Aleksandar Vučić. A szerb államfő ezt a Blicnek adott újévi interjújában mondta. Vučić szerint akkor is sokan csak nevettek, amikor azt mondta, hogy hamarosan 500 euró lesz az átlagfizetés. Nevessenek most is - tette hozzá az elnök.

Vučić egyebek mellett politikai jövőjéről is beszélt. Tervei szerint nem fog még egy mandátumot kitölteni szerb államfőként, mivel a sok munka miatt nem jut idő a magánéletére. Szavai szerint szabad szombatja és vasárnapja sincs.

A beszélgetés a migrációt is érintette. A szerb államfő a témával kapcsolatban egyebek mellett azt mondta, hogy az illegális bevándorlók főként egymás között verekszenek. Hozzátette, valakinek szolidárisnak kell lennie ezekhez a szerencsétlen emberekhez.

átlagbér
mandátum
magánélet
migráció
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.