Ugrás a tartalomra

Vučić: Niš lehet a 21. század technikai központja

2017.07.28
15:20
2024.03.19
08:32
Kétnapos üzleti látogatását tölti Nišben Aleksandar Vučić szerb államfő. Az elnök több munkálatot is megtekint.

Elsőként a Zumtobel Group képviselőivel tárgyalt, akikkel alá is írták a szerződést a LED világítóeszközök gyártásáról, és az alapkövet is lehelyezték. Szerbia azért fektet Nišbe, mert azt szeretné, ha a város a 21. század technikai központja lenne – mondta Vučić. Az osztrák Zumbotel várhatóan jövő májusban kezdi meg működését, 1100 személyt foglalkoztat majd, köztük mérnököket is. A beruházás értéke 30,6 millió euró, amihez a szerb kormány 8 millió euróval járul hozzá.

Az államfő ezzel felhívta a figyelmet azokra a hamis információkra, amelyek szerint egy-egy munkahelyet 50 ezer euróval támogatnának. Azt, hogy Szerbián belül éppen Nišbe fektet be az osztrák cég, maga Vučić kérte, egyrészt azért, mert jó földrajzi fekvése van a településnek, másrészt mert korábban – ahogy fogalmazott – minden északra és észak-nyugatra ment.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azért kértem, mert tudtam, hogy Niš mennyit szenvedett a kilencvenes évektől 2010-ig. Minden egyes gyárát elveszítette annak ellenére, hogy ipari központ volt. És ezek a gyárak eltűntek, egyik napról a másikra. Az emberek elveszítették az életüket, kilátástalanná váltak, és tudtam, hogy nem elég behozni ide egy Johnson Electricet, vagy egy Leonit, egy Astert, egy Imit. Tudtam, hogy itt még fel kell helyeznünk a tortára a cseresznyét, a habot. Ez pedig a Zumtobel. A Zumtobel a csúcs.”

Vučić: Niš lehet a 21. század technikai központja

Aleksandar Vučić
szerb államfő
szerződés
üzelti tárgyalás
Zumtobel Group

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.