Ugrás a tartalomra
Instagram/Aleksandar Vučić

Vučić: A Nyitott Balkán egy kivételes kezdeményezés

2021.12.20
21:00
2021.12.21
10:30
Forrás
Pannon RTV
Szerbia elnöke hétfő este megérkezett Albániába, ahol Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnökkel a Nyitott Balkán kezdeményezésről tárgyal.

Aleksandar Vučić érkezését tüntetések előzték meg Tiranában, ezért Edi Rama a hétfő esti találkozó helyszínét Elbasanba helyezte át.

Vučić Instagram oldalán jelentkezett Albániából. Egy közös képet töltött fel Zaevvel és Ramával. A szerb államfő annyit írt a posztjában, hogy a Nyitott Balkán egy kivételes kezdeményezés, amely a városainkban, a falvainkban élő emberek miatt lett életre hívva. Kiemelte: fontos megbeszélések következnek a fejlődés, a kapcsolatok elmélyítése és a gyorsabb együttműködés szempontjából is.

A ma esti munkavacsorát követően, kedden az albán fővárosban az Atlanti Tanács képviselőivel is egyeztet a szerb elnök, amelyen a Nyitott Balkán 2022-es évre vonatkozó stratégiai tervét vitatják meg. Később pedig a három- és kétoldalú megállapodások aláírása következik. Ezt követően a szerb államfő, valamint az albán és az észak-macedón miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart. A Nyitott Balkán kezdeményezés célja egyébként, hogy 2023 januárjától eltöröljék a három ország közötti határokat, amely a személyek, az áruk és a tőke szabad mozgását jelentené.

Aleksandar Vučić
Nyitott Balkán

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.