Ugrás a tartalomra

Vučić: A Nyitott Balkán egy kivételes kezdeményezés

2021.12.20
21:00
2021.12.21
10:30
Forrás
Pannon RTV
Szerbia elnöke hétfő este megérkezett Albániába, ahol Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnökkel a Nyitott Balkán kezdeményezésről tárgyal.

Aleksandar Vučić érkezését tüntetések előzték meg Tiranában, ezért Edi Rama a hétfő esti találkozó helyszínét Elbasanba helyezte át.

Vučić Instagram oldalán jelentkezett Albániából. Egy közös képet töltött fel Zaevvel és Ramával. A szerb államfő annyit írt a posztjában, hogy a Nyitott Balkán egy kivételes kezdeményezés, amely a városainkban, a falvainkban élő emberek miatt lett életre hívva. Kiemelte: fontos megbeszélések következnek a fejlődés, a kapcsolatok elmélyítése és a gyorsabb együttműködés szempontjából is.

A ma esti munkavacsorát követően, kedden az albán fővárosban az Atlanti Tanács képviselőivel is egyeztet a szerb elnök, amelyen a Nyitott Balkán 2022-es évre vonatkozó stratégiai tervét vitatják meg. Később pedig a három- és kétoldalú megállapodások aláírása következik. Ezt követően a szerb államfő, valamint az albán és az észak-macedón miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart. A Nyitott Balkán kezdeményezés célja egyébként, hogy 2023 januárjától eltöröljék a három ország közötti határokat, amely a személyek, az áruk és a tőke szabad mozgását jelentené.

Aleksandar Vučić
Nyitott Balkán

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.