Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Vučić: A Nyitott Balkán mérföldkő a térség történetében

2021.08.01
11:23
2021.08.01
11:32
Forrás
MagyarSzó, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerint a Nyitott Balkán kezdeményezés történelmi lépés a régió számára.

A szerb államfő kijelentette, hogy az országnak készen kell állnia az együttműködésre, minden esélyt meg kell ragadnia a gazdasági növekedés érdekében és az infrastruktúra fejlesztésének kapcsán. A Nyitott Balkán nagy lehetőséget, reményt, felelősséget és kötelezettséget is jelent egy jobb és más jövő megteremtéséhez – írta Vučić a Politikában megjelent szerzői szövegében. Kiemelte, Szerbia a társadalmi élet minden területén az európai úton halad, különösen a gazdaság vonatkozásában. 

Aleksandar Vučić
Nyitott Balkán
kezdeményezés
történelmi

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.